Yüzen Nükleer Güç Santralleri
Rusya, arktik bölgelerdeki (Rusya Federasyonunun en kuzey kısmı) nükleer güç santrali yatırımlarından sonra liman bölgelerine de nükleer enerji yatırımları yapacak. Detaylar haberimizde...
Günümüz teknolojisinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle birlikte deniz teknolojileri üzerine de bir çok önemli adım atıldı. Her türlü ihtiyaca uygun gemi tasarlamanın uygun vaziyete geldiği bugünlerde Ruslar teknolojinin sınırlarını zorlayacak bir buluşla karşımıza çıkıyor. Nükleer güç santrallerini bir gemi düzeneğine ekleyerek yüzen santral yapmayı hedefliyor.
Yapılan fizibilite raporlarına göre, 2016'da kurulumunun tamamlanıp tam güç çallışması planlanan Nükleer Güç Santral gemisine “ Akademik Lomonosov ” adı verilecek. 21 bin 500 ton ağırlığında olması tahmin edilen gemide, 69 üst düzey eğitimli personelin görev alması planlanıyor.
Proje ilklerden olduğu için öncelikle bu nükleer santral gemisiyle 70 megawatlık elektrik üretilmesi planlanıyor. Bu enerji ise, 200 bin kişilik bir şehrin elektrik ihtiyacına denk düşüyor.
Bu tarz gemilerin, petrol platformları gibi şehir merkezlerinden uzaklarda, ancak liman şehirlerine yakın alanlarda hizmet verecği düşünülüyor.
Tabiki bu gemi yabancı yatırımcıların da hemen ilgisini çekmiş olması sebebiyle Rusların geliştirdiği bu nükleer gemiyle 15 ülkenin ilgilendiği belirtiliyor. 2011'de nükleer felaket yaşayan Japonya'da bu ülkeler arasında yer alıyor.
Gemiyi tasarlayan mühendislik firması OKBM Afrikantov tarafından verilen bilgilere göre, deniz üzerinde hareket edebilen bu santrallerin karaya kurulu nükleer güç tesislere göre daha güvenli olacağını iddia ediyor.
Rusya Federasyonu'nun daha önceden de nükleer güç üreten gemi ve denizaltı projeleri geliştirdiği biliniyor. Bunlar Arktik koşullarda çalışmaları için tasarlanan reaktörlerdi. OKBM Şirketi'nin gemileri ise limanlara daha yakın bölgelerde görev yapabilecek şekilde tasarlanıyor.
Rusların Nükleer Enerji ile Çalışan Denizaltı Gemisi(Farklı Uygulamalar)
Kaynak:
► OKMB
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama