Türkiye'deki yangın istatistikleri değerlendirildi
Sektörel Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi 13-14 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen TÜYAK 2011 - Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi'nde düzenlenen oturumda ülkemizdeki yangın istatistikleri açıklandı.
TÜYAK 2011 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi'nin ikinci gününde Türkiye'de meydana gelen yangınlarla ilgili çarpıcı rakamlar açıklandı. Sedat Altındaş (Abant İzzet Baysal Üniversitesi) oturum başkanı olarak katıldığı oturumda, İlknur Bekem (Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksek Okulu), Zuhal Şimşek (Uludağ Üniversitesi) ve Neşe Çakıcı Alp (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü) sunumlarını gerçekleştirdi.
20 yılda 9 bin yangında 3 bin 237 kişi hayatını kaybetti
Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi İlknur Bekem, 'Türkiye Ölçeğinde Yangın İstatistikleri Üzerine Bir Araştırma' başlıklı bir sunum yaptı. İlknur Bekem Türkiye'deki yangınlarla ilgili çeşitli istatistik rakamlarını açıkladı. Bekem, Türkiye'de yangınlarla ilgili basılı bir verinin ya da sağlıklı bir yangın veri tabanının bulunmadığını belirterek, Türkiye'de yangın veri tabanı oluşturulması için bir standart veri girişinin yapılmasının sağlanması gerektiğini savundu.
1988 ile 2008 yılları arasında 9 bin üzerinde yangın meydana geldiğini ve bu yangınların yüzde 30'nun sigaradan, yüzde 19'unun elektrik tesisatı ve elektrikli ev aletlerinin bilinçsizce kullanımından ve yüzde 8'inin de baca yangınlarından meydana geldiğini belirtti. Bekem bu yangınlar sonucunda 3 bin 237 kişinin hayatını kaybettiğine vurgu yaparak, iller bazında yangınları karşılaştırdıklarında ise, İstanbul'daki yangın sayısının, Ankara ve İzmir'de meydana gelen yangın sayılarının toplamının iki katından daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.
Huzurevlerinde yangın riski mutfakta
Uludağ Üniversitesi Araştırma Görevlisi Zuhal Şimşek oturumda 'Huzurevlerindeki Yangın Güvenlik Kriterlerinin Değerlendirilmesi' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Zuhal Şimşek, huzurevlerinin orta risk yangın sınıfa girdiğini ve huzurevinde çıkan yangın sebepleri incelendiğinde en büyük oranın yüzde 54 ile mutfak ve pişirme araçları kaynaklı olduğu tespit edildiğini söyledi.
Huzurevlerindeki yangın nedenleri, yüzde 12 ile çamaşır ve kurutma makineleri, yüzde 9 ile odalarda bulunan kişisel ısıtma aletleri olarak sıralandığını söyledi.
Basın Bülteni
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
- STX40 Taşınabilir Kablo Arıza Tespit Sistemi | Megger
- Megger digiPHONE + 2 Kablo Tespit Sistemi Nasıl Kullanılır