elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye Alçak Gerilim Şalt Sektörünün Kriterleri, Yerli ve Milli Üretimle Sigma Elektrik’e Emanet

Yerli üretimi ile Türkiye’nin alçak gerilim sektörüne yön veren markası Sigma Elektrik, Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda hayat kurtaran inovatif ürünler geliştirerek, sektörün Türkiye’deki gelişimine itici güç oluyor. Güçlü Ar-Ge kadrosu ve Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra üretim gücü ve bağlı olduğu gruptan aldığı know-how ile rakiplerinden ayrışan şirket, sektöre de yön veriyor. Yeni fabrikası ile hedef yükselten Sigma Elektrik ile detaylar yazının devamında...



A- A+
03.03.2022 tarihli yazı 4929 kez okunmuştur.
Alçak gerilim şalt ürünleri sektöründe Türkiye’nin bilinen markası Sigma Elektrik, yerli ve milli üretimi ile sektördeki ithal markaların hakimiyetini kırarken sektörde Türkiye’nin dışa bağımlılığını da azaltıyor. Güçlü Ar-Ge ve Ür-Ge’siyle sektörde ön plana çıkan, her yıl en az bir yeni ürünü portföyüne ekleyen şirket, 87 ülkeye yaptığı ihracatla da Türkiye ekonomisine döviz girdisi sağlıyor. Cirosunun yüzde 40’ını ihracattan elde eden ve 2022 yılında üretimini yeni fabrikasında devam ettirmeyi planlayan şirket, sektörün yerlilik oranını daha da yukarı çekmeyi hedefliyor. 2022 yılında ihracat yaptığı ülke sayısını 100’e çıkararak cirodaki payını da yüzde 50’ye yükseltmeyi hedefleyen şirket, cari dengedeki katkısını da artırmayı amaçlıyor.

Yerli üretimi ile Türkiye’nin alçak gerilim sektörüne yön veren markası, Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda hayat kurtaran inovatif ürünler geliştirerek, sektörün Türkiye’deki gelişimine itici güç oluyor. Ar-Ge’de her yıl piyasaya en az bir yeni ürün sunmayı hedefleyen şirket, Ar-Ge ekibiyle ürettiği yerli ve milli ürünleriyle de sektörde ithal markaların pastadaki payını küçültüyor. İhracatta her yıl en az yüzde 20 büyüyen Sigma, ürettiği ürünlerle sektörde dışa bağımlılığı en aza indiriyor, ülkenin döviz girdisine her yıl katkı sağlıyor.




Sektörün cari dengesine katkıda bulunuyor

Güçlü Ar-Ge kadrosu ve Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra üretim gücü ve bağlı olduğu gruptan aldığı know-how ile rakiplerinden ayrışan şirket, sektöre de yön veriyor. 87 ülkeye ihracat gerçekleştiren, cirosunun yüzde 40’ını ihracattan elde eden Sigma, sektörün cari dengesinin korunmasına da katkıda bulunuyor. 2022 yılında ihracat yaptığı ülke sayısını 100’e çıkararak cirodaki payını da yüzde 50’ye yükseltmeyi hedefleyen şirket, cari dengedeki katkısını da artırmayı planlıyor.


“Yeni fabrikamızla sektördeki yerlilik oranını artıracağız”


Sigma Elektrik Genel Müdürü Murat Akgül, “Sigma Elektrik olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne yatırımlarımızı artırıp, insanımızı ve sektörümüzü ön plana alarak, ülke ekonomimize katkı sağlama bilinci ile hizmet ediyoruz. Bu doğrultuda attığımız adımlar ve hayata geçirdiğimiz Ar-Ge, Ür-Ge yatırımlarımızla bugün sektörümüzde standartları belirleyen öncü firmalardan biri olmayı başardık. Sektörde standartları belirlemenin yanı sıra yerli ve milli üretimimizle kendi pazar payımızı hızla artırıyoruz. Yabancı markaların pazardaki payını zorluyor, güçlü bir rakip olarak pastadan ciddi pay alıyoruz. Böylece Türkiye alçak gerilim şalt sektörü kriterlerini küresel firmalar değil, gücünü ve kaynağını kendi topraklarından alan bizler gibi yerli firmalar belirliyor. Otomatik sigortalar, devre kesiciler, kaçak akım koruma şalterleri, yük ayırıcılar, kontaktörler, akım transformatörleri ve NH sigortalardaki ürünlerimizle ve özellikle 2022 yılında üretime başlayacağımız yeni fabrikamızla sektördeki yerlilik oranını daha da yukarı taşıyacağız. Ayrıca yeni fabrikamızla birlikte ihracat yaptığımız ülke sayısını 87’den 100’e, yüzde 40 olan ihracatın ciromuzdaki payını ise yüzde 50’e çıkaracağız” şeklinde konuştu.





7 gün 24 saat ulaşılabilir müşteri hizmetleri

Müşteri memnuniyeti ve satış sonrası destek hizmetleri ile de sektörde rakiplerden ayrıldıklarını kaydeden Akgül, sözlerini şöyle tamamladı: “Haftanın yedi günü ulaşılabilir yapımız, Türkiye’nin yedi bölgesine yaydığımız geniş hizmet ve çözüm ortaklarımızla sektörde farklı bir hizmet deneyimi sunuyoruz.”


"Sigma Elektrik Akım Transformatörleri Kataloğu için Tıklayınız"




Sigma Elektrik Otomatik Sigortalar Katoğu İçin Tıklayınız.
 


Sigma Elektrik Genel Ürün Kataloğu İçin Tıklayınız.





Daha fazlası için Sigma Elektrik Blog Sayfasını Takip Edebilirsiniz

 
Kaynak: