elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

TIME'ın 2022 Yılının En İyi İcatlarından Biri Olarak Seçtiği ABB Terra 360 Türkiye’de

ABB Türkiye İstanbul’da düzenlenen tanıtım etkinliğinde yeni Terra 360 “Premium Şarj Deneyimi” sunan ürünü tanıttı.



A- A+
16.06.2023 tarihli yazı 6735 kez okunmuştur.
Avrupa, ABD, Latin Amerika ve Asya Pasifik bölgelerinde kullanıma sunulan Terra 360, Elektrikli Araç (EA) sürücülerinin günlük ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde bulundurularak tasarlandı. ABB E-mobility'nin geniş kurulu tabanı tarafından kazanılan zengin saha deneyiminden yararlanan Terra 360, hız ve rahatlığın yanı sıra konfor, kullanım kolaylığı ve aşinalık duygusu sunuyor.



Terra 360 akaryakıt istasyonlarında, marketlerde ve perakende satış noktalarında özel EA sürücülerinin ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra elektrikli ticari araç filosuna sahip kurumların tesislerine de kurularak şirketlere zamandan ve kaynaklardan tasarruf imkanı sağlıyor.
 
ABB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Başar Vural, ‘’ Terra 360'ın üstün şarj kapasitesi, ABB E-Mobility'nin güçlü mühendislik ve teknoloji birikiminin bir göstergesi. Bu yenilikçi özellikler, kullanıcıların şarj sürelerini optimize etmelerine ve elektrikli araçlarını daha hızlı şekilde kullanmalarına olanak tanıyor. ABB E-Mobility, sürdürülebilir ulaşımın geleceğine yönelik taahhüdünü Terra 360 ile bir kez daha güçlü ve somut şekilde gösterirken, elektrikli araç sürücülerine daha etkili ve verimli bir şarj deneyimi sunmayı hedefliyor.’’ dedi.



Başkan Yardımcısı- Smart Building| Smart Power Tonay Topuz, ‘’ Elektrikli araçların hızlı şarjında dünya lideri olarak düşük karbonlu bir toplumun sağlanmasında kilit rol oynayan bizler için heyecan verici bir gün. Dünya genelinde iklim değişikliğiyle mücadele için elektrikli araçları ve şarj ağlarını destekleyen kamu politikaları hazırlanırken, elektrikli araç şarj altyapısına, özellikle hızlı, kullanışlı ve kullanımı kolay şarj istasyonlarına olan talep her zamankinden daha yüksek.



Çeşitli ihtiyaçlara cevap veren şarj seçeneklerine sahip yeni Terra 360, bu talepleri karşılamanın ve küresel olarak E-mobilite’nin benimsenmesini hızlandırmanın anahtarı. Terra 360, elektrikli araç kullanıcılarına premium şarj deneyimi sunmak için tasarlandı ve sektöre farklı bir soluk getirecek.’’ yorumlarını paylaştı.

Terra 360, EA sürücülerine günlük yaşamda ihtiyaç duydukları tüm şarj imkanlarını sunarken, aynı zamanda çevre dostu bir sürüş deneyimini taahhüt ediyor. Yenilikçi teknolojiye sahip Terra 360 kullanıcılara daha hızlı şarj ve daha uzun menzil sağlıyor. İleri düzey şarj yönetimi ve enerji optimizasyonu sayesinde, elektrikli araç sahipleri seyahatlerini kolayca planlayabiliyor ve uzun yolculuklarda kesintisiz bir premium şarj deneyimi ile yolculuklarını güvenle gerçekleştiriyor.



Terra 360'ın 2024 yılında üretimine başlanacak dört aracı aynı anda şarj etme özelliği, EA sürücülerine esneklik sunacak. Bir araç şarj edilirken, diğer araçlar da aynı anda şarj edilebilecek. Bu sayede, aynı filoda birden fazla elektrikli araç sahibi olan kullanıcılar veya şirketler, tüm araçlarını tek bir şarj cihazında aynı anda şarj ederek zamandan ve kaynaklardan tasarruf edebilecek.

Terra 360 tek bir aracı 360 kW'lık güçle ve 500A'ya kadar, iki, üç veya dört aracı aynı anda 90kw’lık güçlere dinamik olarak bölerek şarj edebilme imkanı sunuyor. Çoklu şarj etme özelliği, elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte artan talebi karşılamak için tasarlanan Terra 360 kullanıcıların elektrikli araçları şarj etme süresini optimize etmelerine yardımcı olurken, enerji verimliliği ve şebeke kararlılığını da korumayı hedefliyor. Bu da elektrikli araç sahiplerine kesintisiz ve güvenilir bir şarj deneyimi sunuyor.



Terra 360'ın büyük ekranı, reklam ve görsellerin şarj istasyonunda gösterilmesini sağlayarak işletmeler ve markalar için mükemmel bir pazarlama fırsatı sunuyor. Bu ekran aracılığıyla, işletmeler araç sahiplerine ürünlerini veya hizmetlerini tanıtabilir, kampanyalarını duyurabilir ve marka bilinirliğini artırabilirler. Kullanıcılar da şarj sürecinde ilgi çekici içerikleri görebilir ve güncel bilgilere erişebilirler.



Tüm bunların yanında, Terra 360'ın ergonomik kablo makara sistemi, kullanıcıların araçlarını kolayca şarj etmelerini sağlıyor. Kablo makarası sistemi, kullanıcıların kabloları kolay bir şekilde taşımlarını ve dağınıklığı engellemelerini temin ediyor. Bu sayede, kullanıcılar şarj işlemine hızlıca başlayabilir ve şarj tamamlandığında da kabloları pratik bir şekilde toplayabilirler. Ergonomik tasarım, kullanıcıların şarj sürecini daha kullanıcı dostu ve rahat bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyor.

Terra 360 güvenlik standartlarına tam uyumluluk sağlayarak kullanıcılara güvenli bir şarj deneyimi sunuyor ve aşırı akım koruması, izolasyon kontrolü ve yangın önleme sistemleri gibi özelliklere sahip.

ABB'nin elektrikli araç şarj teknolojisini keşfetmek için www.abb.com/ev-charging adresini ziyaret edin.

 
Kaynak:



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.