Tansiyon Hastaları İçin:
''TUZ ÖLÇER''
Bir çok kişi fazla sodyum almamaya özen gösteriyor olsa da, genellikle yiyeceklerimize ne kadar tuz (Sodyum Klorür) attığımızı ölçmek oldukça zordur. Fakat şimdi bu durumdan kurtulmak için taşınabilir tuz ölçerler var. Yiyeceklerimizde ne kadar sodyum klorür var ölçmeye yarıyor. Bununla birlikte, tansiyon hastalarının artık içleri rahat edebilir.
12.08.2013 tarihli yazı 10691 kez okunmuştur.
Günümüzde en sık görülen hastalıkların başında gelen yüksek tansiyonun en büyük tetikleyicisi sayılan tuz, gastaların her yediklerinde dikkat etmesi gereken önemli bir bileşendir. Fakat hastalar bunu kontrol edemediğinden yatırımcılar yeni bir cihaz geliştirdiler. Bu cihaz 4 adet 1,5 Volt LR44 pil ile çalışmaktadır. Sıcak sıvı maddenin içerisine daldırıp (örneğin; çorba, sos veya sulu makarna gibi) cihazın güç düğmesine bastığımızda, ucundaki bakır sensörü ile yemek içerisindeki tuz içeriğini bize söylemektedir. Neredeyse aynı anda, gıda içerisindeki tuz miktarını LED göstergesiyle gösteren ışıklar yanacaktır. 0,3 ile 2,0 arasında değişen konsantrasyonlarda tuz içeriğini cihaz gösterebilmektedir. Ve herhangi bir anda eğer değerler 2,0'dan yüksek çıkması durumunda bu yemek tüketilmemelidir.
► İlginizi Çekebilir: Kalp Hücreleri ve Altın Nanolifler, Sorunlu Kalpleri İyileştirmek İçin Güçlerini Birleştirdiler

Bu göstergedeki değerler gerçek miktarı yansıtsa da, kullanıcı kendisi gıda içerisindeki tuz miktarını kontrol etmelidir. Örneğin (Thanko tarafından sağlanan), 100 gramlık kase içerisinde %1 oranında okuma değeri elde ettiysek bunun anlamı, eğer yiyeceğin tümünü yersek 1 gram tuz almış olacağız demektir.

Bazı diyet yapan kişiler, gıdayı tartıp bir takım matematiksel işlemler yardımıyla gıda içerisindeki tuz içeriğini ölçebilir. Ayrıca bu cihaz ile katı ve soğuk gıdalarda kullanılmamaktadır. Operasyonel sıcaklık aralığı, 60° ila 80° C arasında değişmektedir. Bu oldukça ucuz olan cihazın fiyatı sadece 19,80 ABD Doları'dır. Bu cihazı almak için aşağıda belirttiğimiz Thanko online alışveriş dükkanından sipariş verebilirsiniz.
Cihaz Sipariş Vermek İçin Tıklayınız
KAYNAK:► Thanko, C/NET
YORUMLAR
ANKET
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.