elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tam Otomatik Bisiklet Park Kuleleri

Şehirlerde her geçen gün nüfus yoğunluğu artmakta bu yüzden de şehir içi trafik sorunu artmakta ve insanları çileden çıkaracak boyutlara kadar ulaşmaktadır. Bu yüzden alternatif ulaşım araçlarından bisikletlerin kullanım oranı artmaktadır. Artan bisiklet sayısı ve oluşan park sorunu için bisikletlere özel park kuleleri yapılarak park sorunu çözülüyor.



A- A+
27.10.2013 tarihli yazı 9933 kez okunmuştur.
Metropol şehirlerde trafik sorunu önemli sorunlardan bir tanesidir. Bundan dolayı insanlar hem yakıtların pahalığından hem de trafik sıkıntısından kurtulmak için yakıt sorunu olmayan ve herkesin sahip olabileceği bisikletleri kullanmaya başladı. Bu seferde bisikletleri park etme sorunları başladı, fakat arabalar kadar büyük olmayan bisikletlerin yapılan park kuleleriyle yüzlerce bisikleti kolaylıkla park edebilme olanağı bisiklet kullanıcıları büyük ölçüde rahatlattı. Bu yüzden bisiklet park kuleleri her geçen gün birçok ülkede yapılmaktadır ve daha çok görülmektedir.
 


Bisiklet Park Kulesinin Dıştan Görünüşü

►İlginizi Çekebilir: Hem Park Et Hem Şarj Et | Elektrikli Araçlar

Bisiklet kulelerine en iyi örnek Çek bisiklet ithalatçısı Velo, tarafından yapılan bisiklet park kulesidir. Tren istasyonunun yanına yapılan bisiklet kulesi, 7 kattan oluşmakta ve 117 bisiklet park yerine sahiptir.  Parktan bisikletinizi alma süresi yaklaşık olarak 30 saniyedir. Bisiklet kuleleri bisikleti ön tekerleğin den tutarak uygun yere koyabilecek merkezi bir sisteme sahiptir.  Bu merkezi sistem 360 derece dönebilen ve 7 kata da çıkabilecek yeteneğe sahiptir. Ayrıca sadece bisiklet değil kask gibi tüm aksesuarlarınızı da bisikletinizle beraber saklayabiliyor.
 


Bisiklet Giriş Noktası

►İlginizi Çekebilir:  Bisikletten Enerji Üretimi



Bisiklet Kulesinin İçten Görünüşü

Aynı şekilde Tokyo da yapılan bisiklet park alanları yerin üstünde değil yeraltına inşa edilmiş şekilde. 
 

 
Tokyo da yer altındaki  bisiklet parkı çalışma sistemi



Japonya Bisiklet Park Teknolojisi
 
Kaynak:
wonderfulengineering.com
 
Engin Gülgör Engin Gülgör Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.