elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Stephen Hawking’den Yıldızlar Arası Yolculuğa Destek!

Uzaya çıkan ve dünyanın yörüngesinde tur atan ilk kişi olan Yuri Gagarin’in başlattığı bu uzay macerasında, teknolojinin gelişmesiyle günden güne bir hayli yol kat edilmekte. Geleceğin ses getirecek uzay projelerinden biri de yazımızda bahsedeceğimiz, yıldızlar arası yolculuk yapmamızı sağlayan uzay aracı. Ayrıntılar haberimizin devamında.



A- A+
21.04.2016 tarihli yazı 7006 kez okunmuştur.
Uzay filmlerinin genelde konusu Dünya’nın yok olacağı ve başka bir gezegende hayat kurma çabasıdır. Peki ya gerçek hayatta bununla ilgili projeler yok mu? Elbette var. Bildiğimiz üzere Güneş Sistemi içinde Dünya’dan başka insanların yaşayabileceği bir gezegen bulunmamaktadır. Bu nedenle bilim insanları, Güneş Sistemi dışındaki gezegenleri incelemek üzere bir proje başlattı. “Breakthrough Starshot” ismindeki bu projenin en büyük finansörlerinden biri Yuri Milner’dir. Milner 100 milyon dolar yapmış olsa da projenin çok daha fazlasına mal olacağı tahmin ediliyor. Gelelim projenin beyin kısmına. İşte burada devreye “Stephen Hawking” giriyor.
 


Projenin hedefindeki ilk yıldız sistemi “Alfa Centauri”. Bu yıldız sistemi Güneş’e en yakın yıldız sistemi olmakla beraber uzaklığı yaklaşık 4,37 ışık yılı olduğu biliniyor. Yani şu ana kadar üretilen en hızlı uzay aracı ile bu yıldız sistemine gitmeye çalışırsak 70,000 yıl sonra ulaşabilirdik.
 



İlginizi Çekebilir: Evrendeki Zeka


Projenin amacı ışık hızının %20 kapasitesinde hareket edebilecek bir uzay aracı üretmek. Yaklaşık 20 yıl sonra projenin tamamlanacağı iddia ediliyor. Yapılan aracın da Alfa Centauri’ye gitmesi 20 yıl süreceği söyleniyor. Tabi içindeki uzay robotunun da incelemesinin de 5 yıl sürdüğü göz önüne alındığında, projenin hazır duruma gelmesi için yaklaşık 45-50 sene geçmesi bekleniyor. Bakalım yarım asır sonra bizi neler bekliyor?



Kaynak:


Sciencealert

Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.