elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sigma’dan Enerji Kalitesini Arttırmaya Yardımcı Teknoloji

Sunduğu yüksek performanslı ürünlerle firma ve kullanıcıların ilk tercihi olan Sigma Elektrik, Çok Fonksiyonlu Enerji Analizörü sayesinde şebekedeki ölçüm değerlerini yüksek doğrulukla alıcılara aktararak arıza ve aksamaların önüne geçiyor, tüketicilerin elektrik enerjisini yüksek kalite ve verimlilikte kullanmasına olanak tanıyor.



A- A+
04.01.2023 tarihli yazı 3979 kez okunmuştur.
Sigma Elektrik, verimli ve güvenli elektrik kullanımı için ürettiği cihazlarda sunduğu yüksek kalite ve performansla sektörüne öncülük etmeye devam ediyor. Elektrik enerjisinin çeşitli parametrelerini detaylıca ölçen ve analiz eden çok fonksiyonlu Sigma Enerji Analizörü; kompresörler, motorlar, elektrik iletim ve dağıtım tesisler, endüstriyel tesisler gibi lokal ve genel birçok noktada gerçekleştirdiği elektriksel ölçümlerle kaliteli enerji kullanımına olanak tanırken yaşanacak muhtemel arıza ve risklerin de önüne geçiyor. Yüksek hassasiyetle ölçüm yapan cihaz, yapısında bulunan haberleşme özelliği sayesinde de enerjinin izlenmesini ve verilerin kayıt edilmesini sağlıyor.

 

Yüksek Hassasiyetli Ölçüm


Yüksek kalite ve verimde kesintisiz elektrik enerjisinin değeri gün geçtikçe artıyor. Yeni nesil teknolojilerle entegre edilen çok fonksiyonlu enerji analizörleri, enerjinin sürekli olarak izlenebilmesi ve kayıt altında tutulabilmesini, böylece elektrik enerjisinde arıza durumu yaşanmadan erken müdahale imkanı ile tesisat güvenliğini sağlıyor. Sigma Elektrik tarafından üretilen çok fonksiyonlu enerji analizörleri, RS485 haberleşme özelliği ile ölçüm verilerine uzaktan erişim sağlarken, elektriksel parametreleri yüzde 0,2 hassasiyetle yüksek doğrulukta ölçüyor. Çok fonksiyonlu enerji analizörü yapısında sunduğu teknolojisiyle; ortalama-minimum-maksimum gerilim ve akım değerleri, aktif ve reaktif enerji değerleri, güç faktörü, şebeke frekansı, aktif ve reaktif güç değerleriyle birlikte 31. harmoniğe kadar yüzdesel harmonik akım ve gerilim ölçümüne imkan tanıyor. 96*96 milimetre boyutuyla DIN rayı ve pano kapağına montaj kolaylığı sunan üründe alarm çıkışı ve kuru kontak çıkışı bulunuyor. Elektrik enerjisi kalitesinin korunmasına ve artırılmasına fırsat tanıyan enerji analizörleri dijital giriş-çıkış (input-output) portları üzerinden de elektrik sistemine bağlı cihazları kontrol edebiliyor. Cihaz ayrıca elektronik cihazların ve tesisat ekipmanlarının arızalanmasına sebep olan anlık yükselme ve anlık düşme değerlerini ölçüp hafızasına kaydederek gerekli müdahalelerin arıza yaşanmadan yapılmasını sağlıyor.








 

Geniş Kullanım Yelpazesi


TS EN 60051-2 standartlarına uygun üretilerek, bağlı bulunduğu şebekenin elektriksel parametrelerini ölçen Sigma Çok Yönlü Şebeke Analizörleri haberleşme özelliği sayesinde enerjinin izlenmesi ve kayıt edilmesine de sağlıyor. Elektrik iletim-dağıtım merkezleri, endüstriyel tesisler, çeşitli kurumlar ve binaların yanı sıra motorlar, ısıtma-soğutma sistemleri, kompresörler gibi araçlarda da kullanılabilen analizörler ölçüm sonuçlarını ekranda göstermesine ek olarak tercihlere göre kaydederek depolamaya imkan tanıyor.




Kaynak:



                   

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.