elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, Paris'teki Notre-Dame Katedrali'nin Renovasyonu İçin Çalışıyor

Schneider Electric, bir dünya mirası olan ve 2019 yılında meydana gelen yangında zarar gören Notre-Dame Katedrali’nin renovasyonu için sponsorluk anlaşması imzaladı. Bu kapsamda Schneider Electric, ayni yardımların yanı sıra bu anıt binanın enerji, güç ve bina yönetimi ihtiyaçları için çözüm sunacak.



A- A+
01.06.2023 tarihli yazı 10405 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Notre-Dame de Paris'in renovasyonu için ayni bağış ve teknik yardım kapsamında bir sponsorluk sözleşmesi imzaladı. Böylece Schneider Electric, dünyanın kültürel mirası için önem taşıyan Notre Dame Katedrali’nin renovasyonunda Fransız kamu kuruluşları ile iş birliği içinde çalışacak. Şirket, 15 Nisan 2019'da yaşanan yangın sebebiyle ciddi bir hasar gören ve halen renovasyon çalışmaları süren katedral için sorumluluk alacak.



Schneider Electric Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Pascal Tricoire, “Schneider Electric için Notre-Dame de Paris Katedrali'nin restorasyonuna katılmak yalnızca teknik bir ortaklık değil, aynı zamanda insani bir ortaklıktır. Bu bize, en yenilikçi ve güvenli enerji yönetimi çözümlerimizi Fransa ve dünya vatandaşları için çok değerli olan sembolik bir binanın hizmetine sunma fırsatı veriyor.” dedi.

Notre-Dame de Paris Restorasyondan Sorumlu Kamu Kuruluşu Genel Müdür Yardımcısı Philippe Jost ise “Notre-Dame de Paris'in restorasyonuna verdiği destek için Schneider Electric'e teşekkür ediyoruz. Bu anıt binanın enerji ve güç ihtiyaçlarına yanıt sunmak, katedralin 2024'te yeniden açılmasını sağlayacak çalışmalar için zorlu ve bir o kadar önemli bir görev. Katedralin enerji tüketiminin optimize edilmesini sağlayacak olan Schneider Electric'in yenilikçi enerji yönetimi çözümlerinden faydalanmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
 

Benzeri Olmayan Bir Bina İçin Gelişmiş Çözümler


Schneider Electric, Notre-Dame de Paris’in renovasyonuna uzmanlığı, yeni nesil ekipmanları ve son teknoloji ürünü çözümleri ile destek olacak. Schneider Electric, trafo istasyonu, tüm alt elektrik kabinleri ve kesici paneller ve bunların bileşenleri gibi binaya güç sağlamak için gereken tüm ekipmanı sağlayacak.

Sözleşme ayrıca enerji yönetimi ve güç tüketimi kontrolüne yönelik tüm araçları kapsayan bir Bina Yönetim Sistemini (BMS) içeriyor. Sensörler, kontrolörler, PLC'ler, iletişim veri yolları ve ilgili yazılımlar, katedral operatörlerinin binanın enerji kullanımı ve tüketiminde ince ayar yapmalarını sağlayacak. Schneider Electric ayrıca bir invertör, dağıtım panosu ve acil durum aydınlatması ile de binaya destek sunacak. Ayrıca Schneider Electric, tesisin elektrik dağıtım sistemlerinin bakımı ile kurulu sistemlerin tasarımından, mühendisliğinden, devreye alınmasından ve programlanmasından ve gelecekteki kullanıcıların eğitiminden sorumlu olacak. Böylece Schneider Electric bu anıtın enerji tüketimini kontrol ve optimize etmeyi mümkün kılarak, bir dünya mirası ve bir Orta Çağ sanatı şaheseri olan bu katedrale 21. yüzyıl inovasyonlarını getirecek.

Kaynak: