elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Pano Belgelendirme İşlemlerinde |
Yeni Standard TS EN 61439

Elektromekanik sektöründe ürünlerin, etiket değerlerinde belirtilen şartlarda sorunsuz ve güvenli çalışması gerekmektedir. Bu şartların ve değerlerin doğruluğunun kontrolü ile ilgili ürünün dahil olduğu standardlar çerçevesinde akredite bağımsız test laboratuvarı tarafından bazı testlere tabi tutulurlar. Bu testlere tip ve tasarım doğrulama deneyleri denilmektedir. Bu test ve deneylerden başarı ile geçen ürünlere, laboratuvar tarafından olumlu rapor verilir.



A- A+
03.02.2014 tarihli yazı 11685 kez okunmuştur.
Elektromekanik sektörünün lokomotif ürünü olan elektrik panoları içinde bu testler çok önemlidir. Pano üreticilerinin sorumlu olduğu TS EN 60439 standardının yerine uygulamaya alınan TS EN 61439 standard serisi ; pano belgelendirme işlemlerinde yer alan tasarım doğrulama uygulamalarında ciddi değişiklikler içermektedir.
 

TS EN 61439 standardları ile Tip Deney kavramı kaldırılmış, yerini tasarım doğrulama uygulamaları almıştır.


KISA DEVRE - SICAKLIK ARTIŞ deneyleri gibi temel deneylerde  yeni revizyonların yer aldığı  ve daha önce ürün belgelendirme çalışmalarında yer almayan yeni doğrulamalar TS EN 61439 standart uygulaması ile zorunlu hale gelmiştir.
 
Pano Testi

Bu kapsamda TS EN 61439 standart serisinin gerekli gördüğü tip deneyleri konusunda 2010 yılından bu yana TS EN ISO/IEC 17025 standardı kapsamında akredite (TÜRKAK, AB-0341-T) olan ve tamamen yerli sermaye ile kurulan LVT Test Laboratuvarları,  tüm deney uygulamaları için yurtdışına gitmeden ve  aynı zamanda akreditasyon kapsamı ile KOSGEB desteğinden faydalanarak  raporlama - deney hizmeti alma imkanı sunmaktadır.

LVT Test Laboratuvarları, yurtdışında yer alan  lider belgelendirme kuruluşları ile ilgili standart ürün belgelendirme çalışmalarında  yaptığı anlaşmalar ile gözlemci talep edilmesi halinde, uluslararası geçerliliği olan sektörün prestijli kurumlarının belgelerini de tip deneyleriniz gerçekleşirken alabilme imkanı sunuyor.
 
İlgili standardın gereklilikleri , uygulamalar hakkında teknik olarak sizlere ekstra maliyete neden olacak danışmanlık hizmeti almanıza gerek olmadan Türkiye' de ilk kez TS EN 61439 akreditasyonunu 2010 yılında alan LVT Test Laboratuvarları, uzman ve yetkili teknik personeli ile bu konuda müşterilerine en doğru çözümü ve hizmeti sunmaktadır.

 

Detaylı bilgi almak için
LVT Test Laboratuvarları Marmara Bölge Çözüm Ortağı
SHUNTTECH' e başvurabilirsiniz.


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.