elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Koruma ve Kontrol Sisteminin Modernizasyonu için Yeni ABB Röle Güçlendirme Programı

ABB, belirli SPACOM koruma rölelerinin en son koruma ve kontrol teknolojisi REX610 ile değiştirilmesi için Röle Güçlendirme Programını başlattı.



A- A+
13.03.2023 tarihli yazı 7472 kez okunmuştur.
ABB, 1980'lerden bu yana dünya çapında güç sistemi koruması ve güvenilir güç sistemi işletimi için kullanılan 700 bin’den fazla SPACOM rölesi kurdu. Eski nesil röleler artık eskidiğinden, ABB aktif olarak yeni teknoloji geliştirmekte ve kurulu SPACOM röle tiplerini REX610 röleleri ile değiştirmek için servis portföyünü genişletmektedir.




REX610, tüm temel güç dağıtım uygulamalarını yalnızca altı değişkenle destekleyen ilk hepsi bir arada koruma rölesi olma özelliğini taşıdığından siparişi, kurulumu, kullanımı ve servisi kolaylaştırır. Bu röle, koruma, haberleşme ve ağ için değişen gereksinimleri karşılamak üzere tüm kullanım ömrü boyunca kolayca uyarlanabilir.

Müşterilerin koruma ve kontrol sistemlerini modernize etmelerine yardımcı olmak isteyen ABB'nin yeni Röle Güçlendirme Programı, enerji kaynağının güvenilirliğini daha da artırarak üretkenlik ve verimlilik artışı sağlamak için SPACOM rölelerinden REX610'a kolaylaştırılmış bir geçiş sunuyor.
 

"Operasyonel çalışma süresini, kesintisiz gücü ve hem çalışanlarının hem de ekipmanlarının güvenliğini en üst düzeye çıkarmanın müşterilerimiz için büyük önem taşıdığını biliyoruz. Bu programı tercih etmek yalnızca gelişmiş fonksiyonellik, güvenilirlik ve güvenlik için en son teknolojiyi benimsemek anlamına gelmiyor, aynı zamanda bir panonun ömrünü uzatıyor ve güç koruma sistemini yeni gereksinimleri karşılayacak şekilde uyarlama imkanı sunuyor" diyor Elektrifikasyon Servis Küresel Ürün Müdürü Paresh Mandpe.

Röle Güçlendirme Programı, müşterilerin güçlendirme projelerini aşamalı olarak planlayıp yürütmelerine olanak tanıyarak değişimin zamanında yapılmasını sağlamak ve üretim veya güç dağıtım süreçlerindeki kesinti süresini en aza indirmek için tasarlanmıştır. Ayrıca, SPACOM röleleri ve REX610 aynı boyutlara sahip olduğundan kurulum hızlıdır ve müşterilere hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlar.

Yeni program, REX610 röle konfigürasyonlarının her bir SPACOM röle varsayılan konfigürasyonuyla eşleşmesini sağlayan bir konfigürasyon şablonu içeren hızlı ve kolaylaştırılmış bir kurulum sürecini içeriyor. Ayrıca, yeni montaj ekipmanları, yeniden kablolama ihtiyacını ve dolayısıyla mevcut kablolama şemalarının güncellenmesi ihtiyacını en aza indirmek için önceden kablolanmış terminallere sahip.

 


SPACOM'dan REX610 rölelerine Güçlendirme Programı, ABB'nin servis teklifinin en yeni üyesi olma özelliğini taşıyor. ABB uzmanlarının projenin mühendislik, kurulum ve test aşamaları boyunca bütünsel uzman tavsiyesi, araçlar ve aksesuarlar sağlamasıyla tüm değiştirme sürecini kapsıyor.

REX610 röleleri, SPACOM rölelerinin eşdeğer fonksiyonelliğe ek koruma fonksiyonları yapılandırma imkanı ile birlikte sunuyor. REX610, trafo merkezi otomasyon cihazlarının haberleşmesi ve birlikte çalışabilirliği için IEC 61850 standardını tam olarak desteklediğinden, program aynı zamanda günümüzün koruma ve haberleşme gereksinimlerini daha iyi karşılamak için tüm haberleşme sistemini yükseltme fırsatı da sunmaktadır.

REX610, tamamen modüler bir donanıma ve tüm ürün yazılımı güncellemelerinin de erişilebilir olacağı web tabanlı bir veri paylaşımı ve yedekleme hizmeti olan ABB Ability™ Elektrik sistemleri için Yedekleme Yönetimi - Data Care'e isteğe bağlı eklenti erişimi ile geniş bir varsayılan fonksiyonellik yelpazesine sahip. Bu da güvenli çevrimiçi depolama ve koruma rölelerinden gelen teknik bilgilerin kolay paylaşımını sağlıyor.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.