elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İstanbul Light Fuarı 2011'in ardından

14-17 Nisan 2011 tarihlerinde 7. kez düzenlenen Uluslararası İstanbulLight Aydınlatma Teknolojileri Fuarı ve Kongresi'nin ardından Türk Aydınlatma Sektörü'nin rotası belli oldu. 11 ülkeden 150 lider firmanın bir araya geldiği İstanbulLight Aydınlatma Teknolojileri Fuarı'nı 7.764 profesyonel sektör ilgilisi ziyaret etti.



A- A+
05.05.2011 tarihli yazı 7870 kez okunmuştur.

TLT – Uğur Kıymaz


Türk Led Teknolojileri olarak ilk kez bu fuarda yer alıyoruz. Amacımız yeni üretim yaptığımız ürünlerimizi sektörle buluşturmaktı. Türkiye'de Aydınlatma Fuarları içerisinde en eliti olduğunu düşünüyorum.



LSP – Mahmut Baytaş


LSP olarak bu fuara destek veren firmalardan bir tanesiyiz. Gayet verimli geçti. Sektöre yeni ürünlerimizi tanıtma imkanı bulduk. Uluslararası boyutu açısından değerlendirildiğinde, Ortadoğu ülkelerinden Güney Afrika Ülkelerine kadar ziyaretçiler var. Başarılı bir fuar. El birliği ile bu fuarı daha da yücelteceğiz.



Lighting Magazine - Onur Biçer


Bu tip fuarlar ülkemiz adına çok önemli fuarlar. Uluslararası anlamda birçok ziyaretçi gördük. Bunu daha da arttırmak gerektiğini düşünüyorum. Bu fuarda 8. Ulusal Aydınlatma Kongresinin yapılması büyük önem taşıdı. Bu anlamda gelen ziyaretçiler birçok konuyu katılımcılarla ve ziyaretçilerle paylaştı. Dergimizi doğru ve aydınlatma ile ilgili profesyonel kişilere direkt tanıtma imkanını bulduk.



Megaman – Zafer Tutar


İstanbullight Fuarı tam anlamıyla beklentilerimizi karşıladı. Fuarın üzerinden 2,5 sene gibi çok uzun süre geçti. Aydınlatma Sektöründe anlatılacak ve paylaşılacak çok konu var. Burada anlatmaya ve paylaşmaya çalıştık.Bu fuarın sektöre katkısı olduğunu düşünüyorum. Sektör çok büyüyor. Sektördeki teknolojiler büyüyor değişiyor daha doğrusu ve teknoloji değiştikçe geliştikçe bunu daha fazla anlatmak gerekiyor. Çevre ülkelerden ziyaretçiler var. Türkiye önümüzdeki 10 yılda çevrenin çok ciddi bir üssü haline gelecek. Çevre coğrafyaların Türkiye'den bu anlamda çok ciddi talepleri oluşacak. Bu fuarda sinyallerini aldık. Ama önümüzdeki yıllarda bu talebin artarak devam edeceğini düşünüyorum.



Aydınlatma Ödülleri Sahiplerini Buldu



Aydınlatma Ödülleri 7.Uluslararası İstanbulLight Aydınlatma Teknolojileri Fuarı ve Kongresi kapsamında gerçekleştirilen İstanbulLight Aydınlatma Ödülleri 14 Nisan akşamında düzenlenen açılış kokteylinde yeni sahiplerini buldu.



Aydınlatma tekniğinin vazgeçilmez öğesi olan ışığın, yaşamımızdaki etkisini, ışığın doğru kullanımında ortaya çıkan görüntüsünü şekillendirerek bunları en iyi ifade eden yarışmacıları belirlemeyi amaçlayan İstanbulLight Aydınlatma Ödülleri, 'En Yenilikçi', 'En Tasarruflu' ve 'En Fonksiyonel' ürün kategorilerinde verildi.



AGİD Başkanı Fahir Gök, ATMK Başkanı Prof. Dr. Yük. Müh. Sermin Onaygil, İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden Doç. Dr. Seçil Satır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü'nden Dr. Muhammet Garip ve Kaynak Elektrik Dergisi'nden Ersin Kaya jüri üyesi olarak


görev aldılar.



TÜRK PHILIPS TİC. A.Ş. - StyliD Compact Power ürünü ile "En Yenilikçi Ürün" kategorisinin birincisi oldu. StyliD Compact Power; mağazacılık ve otellerde olduğu gibi vurgu aydınlatmasının tercih edildiği noktalarda, hızlı kurulumu, farklı (kasa) renk seçenekleri ve LED teknolojisiyle enerji tasarruflu olduğu kadar estetik çözümlerin de mümkün olduğunu göstermektedir. Yüksek enerji tasarrufu sağlayan özelliği ve UV, civa gibi maddeleri içermeyen LED teknolojisi ile de çevreci bir ürün olarak pazardaki yerini almaktadır.


ODSEL ELEKTRONİK 'in floresan bazlı armatürlerde kolay kurulum için yüksek verimli güç, ışık kaynağı içeren hazır bir çözüm sunan LUXAR SE serisi ürünü ile "En Tasarruflu Ürün" kategorisinde birincisi oldu.



"En Fonksiyonel Ürün" kategorisinde Dr-Light/DÜLGERSAN'ın Ofislerde, çalışma ve toplantı masaları üzerinde, teşhir ve obje aydınlatmasında tekli veya çoklu kullanılabilecek Power LED ve Smd LED'li hareketli ve estetik tavan aygıtı olan Aydınlatma Scopos ürünü hem estetik, hem fonksiyonel, hem de son jenerasyon led ışık kaynaklarını içinde barındıran modern bir aygıt olduğu için Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.



8. Ulusal Aydınlatma Kongresi


Akademisyenler ve Reel Sektör temsilcilerini bir araya getiren 8. Ulusal Aydınlatma Kongresinde 'LED ile Aydınlatma' özel konusu masaya yatırıldı. '8. Ulusal Aydınlatma Kongresi' 7 oturum ve 1 panel olarak gerçekleştirildi.



Aydınlatma ile ilgili son uygulamaların, tasarımların, araştırmaların paylaşıldığı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan kongrenin ilk gününde açılış konuşmalarının ardından '' LED Işık Kaynakları'', ''LED ve Enerji Verimliliği'', ''Işık Ölçümleri '' konuları ele alındı. Aynı gün ''LED ile Aydınlatma'' konulu bir de panel düzenlendi.


15 Nisan Cuma günü de devam eden Aydınlatma Kongresi'nde ''Yapay Aydınlatma'', ''Renk ve Algılama'', Enerji Performansı ve Etkin Enerji Kullanımı'', ''Aydınlatma Tasarımı ve Tekniği'' konular yoğun ilgi görürken, ATMK Başkanı Prof. Dr. Sermin Onaygil 'Bu yıl katılımın ve ilginin çok yüksek olması bizleri çok mutlu etti' ifadesiyle konferans sona erdi.



Başarı Hikayeleri Konferansı


PLD Türkiye tarafından düzenlenen 'Başarı Hikayeleri Konferansı' ödül almış üç projeyi bir araya getirdi. Tuzambarı – Media Turgul DDB ofisi, 208 Duecento Otto Restaurant, Meydan Alışveriş Merkezi. Her biri farklı kategorilerdeki projelerin mimar ve aydınlatma tasarımcıları tarafından süreci, nasıl beraber çalıştıklarını, karşılaşılan problemleri ve tabii ki ortaya çıkan aydınlatma konseptlerini dinleyicileri ile paylaştı.



İstanbulLight Fuarı sırasında gerçekleşen konferans Kerem Erginoğlu, Paola Urbano, Seyhan Özdemir, Stefan Herbert ve Murat Çap gibi başarılı isimleri bir araya getirdi.



'Işık ve Mekan' Atölye Çalışmaları


Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek İstanbulLight Fuarına paralel 'Işık ve Mekan'Atölye Çalışması düzenlendi. 16 Nisan Cumartesi düzenlenen konferansta Aydınlatma Tasarımcısı, Armatür Tasarımcısı , Yazar, Profesör Julle Oksanen, Finlandiya'nın saygın mimarlık ofisi APRT ortaklarından Hannu Tikka ve Oregon Üniversitesi Mimarlık Bölümü profesörü Virginia Cartwright sektör profesyonelleri ile deneyimlerini paylaştılar.



Gerçekleşen atölye çalışması iki etaptan oluştu ve 17 Nisan Pazar günü 3 kez tekrar edilerek, herbiri 2 saat süren pratik seanslar 20′şer kişilik gruplar halinde olarak gerçekleşti. Kontrast, Renk, Gölge, Yansıma, Gün ışığı gibi aydınlatma tasarımı kavram ve temelleri tartışıldı. 3 deneyimli hoca eşliğinde gerçekleşen atölye çalışmasında ışığa ilgi duyan tüm profesyonellere önemli bir fırsat sunuldu.




ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.