elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hava Koşullarını Evinize Getiren Cihaz |
Tempescope

Dışarıda havanın nasıl olduğunu merak ettiğinizde evinizin içinde bulunan küçük bir kutunun, havayı simüle ederek size göstermesini ister miydiniz? Oldukça yeni bir ürün olan ve tam da belirtilen işi yapan Tempescope’u bu yazımızda sizlere anlatacağız.



A- A+
12.10.2015 tarihli yazı 11533 kez okunmuştur.

Tempescope Nedir?

Bir start-up olan Tempescope, fon desteğini Indiegogo firmasından alıyor. Tempescope, anlık hava durumu bilgisini akıllı telefonunuzdan alan, bu bilgi doğrultusunda havayı simüle ederek size gösteren ve odanızın içinde oldukça gösterişli duran bir ürün.
 

 

Tempescope Nasıl Geliştirildi?

İlk Tempescope fikri, mucidi Japon Ken Kawamoto tarafından Kuzeybatı Pasifik'teki tatilinden dönerken oluşur. Tatilden dönüşü esnasında oradaki havayı da evine götürmek ister ve hava koşullarını fiziksel olarak üretebilen bir prototip geliştirir. Bu prototip şampuan şişesi, fan, LED ve sis difüzöründen meydana gelir. Kawamoto bu prototipi insanlarla paylaştıkça prototip daha da gelişmeye başlar. Bunun üzerine Kawamoto Tempescope’un diğer insanlara da ulaşabilmesi için fon arayışına koyulur. 



Tempescope şu an gün doğumunu, yağmuru, sisi ve şimşeği gösterebiliyor. Gelecek versiyonlarda kar yağışının da ekleneceği belirtiliyor. Bluetooth üzerinden Android ve iOS tabanlı cihazlarla eşleşebiliyor ve bu cihazlar üzerinden bulunduğunuz yerin hava durumu tahminini alarak size havanın nasıl olduğunu gösteriyor. Ek olarak kullanıcılar dünya üzerinde istedikleri her yerin hava durumu tahminini görebiliyorlar ve eğer isterlerse hava durumunu elle girerekte ayarlayabiliyorlar.
 


Ürün kısmen demonte olarak geliyor ve içinden çıkan basit bir kılavuzla nasıl kurulacağı tarif ediliyor. Ek olarak içinden çıkan yazılım geliştirme kitiyle de cihazı dilediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz.

Kawamoto Tempescope’ un Japonya, Amerika, Kanada ve İngiltere’ de wireless sertifikasını alacağını söylüyor. Avustralya içinse şu an için düşündüklerini ancak bu konuda söz veremeyeceğini ifade ediyor. Ürün şu an prototip aşamasında olması, sertifikasyon ve bazı teknik sorunlar çıkışını geciktirecek gibi gözüküyor. Açıklanan tarih Nisan 2016. Başlangıç satış fiyatı ise 199$, lazer entegreli versiyonun ise 249$’ dan satışa sunulacağı konuşuluyor.


 
 
Kaynak:

►Gizmag

Yazar: Özgür Üstün

 


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.