elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hager Elektrik Sektöründe Gelecek 10 Yılın Vizyonunu Belirledi

Enerji dağıtım, bina otomasyonu, kablo yönetimi ve enerji verimliliği alanlarında faaliyet gösteren Hager Group, geleceği şimdiden planlamanın ve elektrik dünyasında yaşanabilecek gelişmeleri öngörmenin mutlak başarıyı getireceğini belirtiyor.



A- A+
19.01.2022 tarihli yazı 6944 kez okunmuştur.
Önümüzdeki 10 yıllık süreçte yüksek güçlü, gelişmiş elektrik panolarına, alternatif dağıtım sistemlerine ve birbiri ile haberleşen çevresel aygıtlara daha fazla ihtiyaç duyulacağı öngörülüyor.

Gelecek, doğru bir planlama ile şekilleniyor


Dünya genelindeki 25 fabrikası ile 136 ülkede faaliyet gösteren Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, 2030 yılında dünyamızın nasıl görüneceğini kimsenin tam olarak bilemeyeceğini ama ona hazır olmak için yenlikleri planlamaya şimdiden başlamanın çok önemli olduğuna dikkat çekti.



Hager’in sektöründeki lider pozisyonunu daha da güçlendirmek için parlak yeteneklere, deneyimli uygulayıcılara ve dürüst ve bilgili iş arkadaşlarına ihtiyaç duyulduğunu belirten İlker İşgör, ‘Hager Group'un kapıları bu nedenle geleceği şekillendirmeye yardımcı olmak ve sürdürülebilir bir büyüme hikayesine katkıda bulunmak isteyen herkese sonuna kadar açık’’ ifadesini kullandı.
 

Alternatif enerjili araçlara 300 milyar Euro yatırım


‘’2030’daki elektrik dünyasından ne beklemeliyiz?’’ sorusuna yanıt aradıklarının altını çizen İlker İşgör, ‘’Geleceğimizi sağlıklı bir biçimde şekillendirmek için bizi 2030 yılına götürecek gelişmeleri detaylı bir şekilde analiz etmemiz gerekiyor. En önemli gelişme tartışmasız olarak ‘akıllı mobilite’ alanında olacak. Önümüzdeki on yıl içinde dünya çapındaki en büyük 29 araç üreticisi, alternatif güç sistemlerinin geliştirilmesi ve üretimine 300 milyar Euro'dan fazla yatırım yapmayı planlıyor. Hager Group olarak biz de bu yönde yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Akıllı şarj konusunda ise 2030'a kadar sadece araç güç üniteleri, motorlar, bataryalar ve şarj noktaları değil, aynı zamanda bunların besleneceği binalar, elektrik şebekeleri ve ilgili tüm altyapıları da güncellememiz gerekiyor’’ dedi.


 

Daha fazla elektriğe ihtiyaç duyulacak


Son yıllarda hane başına tüketilen elektrik enerjisindeki artış ile birlikte elektrik iletim ve dağıtım hatlarının, şebeklerin ve uç dağıtım panolarının daha bugünden sınırlara ulaştığına dikkat çeken İlker İşgör, ‘‘2030’un elektrik dünyasına giden yolda kesinlikle yenilenmiş ve yüksek kapasiteli elektrik panolarına, dağıtım sistemlerine ve dijital ev ağlarına ihtiyaç duyulacak. 2030 yılına kadar ortaya çıkacak olan ve giderek daha fazla elektrik enerjisine ihtiyaç duyulacak dünyamızda; bizler, elektrik sektörü paydaşları ve müşterilerimiz için birlikte geliştirdiğimiz çözümler adına da büyük değişiklikler gerekecek’’ diye konuştu.


 

Yeşil enerjiler, iş modellerini ve yaşam biçimlerini değiştirecek


2000’li yılların başında rüzgar, güneş enerjisi ve sudan faydalanılarak elde edilen enerjinin Almanya’nın elektrik ihtiyacının sadece yüzde 6’sını karşıladığına dikkat çeken İşgör, ‘‘O zamanlar Avrupa’da dahi siyaset ve iş dünyasında, toplam enerji üretimi içinde yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerjinin payının, yüzde 30'lu seviyeleri yakalamasının tamamen ütopik olduğu konusunda geniş bir fikir birliği vardı. Bugün Almanya’da yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerji, yüzde 45'in üzerinde bir paya sahip. Ülkemizde günlük tüketimimizin dörtte birini yenilenebilir kaynaklarımız sağlıyor. Dünya çapında yenilenebilir enerji ise üretim kapasitesinin yüzde 36'sından fazlasını oluşturuyor. 2019 ve 2020'li yıllarda yenilenebilir enerji kaynakları arzında çok yüksek bir büyüme görüldü’’ ifadesini kullandı.


 

‘2030 Projesi’ ile net bir strateji belirlendi


Kaynakları ve çevreyi koruyan sürdürülebilir iş modellerinin gelecekte ciddi anlamda başarı getireceğine değinen İlker İşgör, şöyle devam etti: ‘‘Döngüsel ekonomi kavramlarını teşvik ederek ve ürünlerimizin tüm yaşam döngüsünü izleyerek, karbon sonrası topluma katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Gelecekte bu taahhüdümüzü her zamankinden daha güçlü bir şekilde yerine getireceğiz. Hager Group'un 2030 Projesi ile net bir strateji belirledik ve geleceğe yönelik önemli alanlarda doğru temelleri attık ve sayısız projeyi harekete geçirdik.’’
 

Hager Group Hakkında:


1955 yılından bu yana Akıllı Evler, Bina Otomasyonu, Güvenlik Sistemleri ve Bina Kablo Aksesuarları ile enerji yönetim ve dağıtım sistemlerine öncülük eden Hager Group, enerji dağıtım sektörünün lider şirketlerinden biridir. Bağımsız bir aile şirketi olan ve Almanya'da kurulan Hager Group, endüstrinin inovasyon liderlerinden biri olup, 11.500 çalışana ve 2.3 milyar Euro yıllık ciroya sahiptir. Ürünleri ve sistemleri dünya üzerinde 24 farklı noktada üretilmekte ve yine dünya üzerinde 136'den fazla ülkede Hager markasına güvenen müşterilere iletilmektedir. Hager’in çözüm ve servis çeşitliliği, enerji dağıtımından kablo yönetimine, güvenlik sistemlerinden bina otomasyonuna kadar uzanmaktadır. Müşteriler ve alanında son derece uzman mühendisler ile sürekli fikir alışverişinde bulunarak proje çözümleri üretilmesi, Hager’in en temel çalışma prensibidir. Enerji verimliliği sağlayarak doğanın korunması ve uygun maliyette en kaliteli projelerin üretilmesi ise Hager’in en önemli amacıdır.


 

Hager Türkiye Hakkında


Hager, Türkiye’deki varlığını 2008'den beri Berker markasıyla sürdürüyor. Tasarım arayüzleri şirketi Berker ile elektrik sistemi üreticisi Hager'in başarılı birleşimi sayesinde pazarda hızla lider konumuna ulaşılmıştır. Hager Türkiye, konut ve ticari segmentlerde elektrik tesisatı çözüm ve hizmetleri sağlamaktadır. İstanbul merkezli olarak, bölgede 30'dan fazla çözüm ortağı ile çalışan Hager Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan'da da hizmet veriyor. 10 yıldan bu yana, bölgedeki güçlü teknik destek ve uzmanlığı ile işinizi kolaylaştıran daha iyi ürünler ve yenilikçi teknolojiler üzerinde çalışmaktadır.

Kaynak: