elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneydoğu’nun İhracatı %11 Azaldı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’ın açıklamalarına göre, Ocak ve Şubat döneminde geçen yıla göre %11,4’lük düşüş yaşanarak, toplam 1 milyar 343 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.



A- A+
03.03.2015 tarihli yazı 7298 kez okunmuştur.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Ocak ve Şubat aylarındaki toplam ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre %11,4’lük bir düşüş gösterdi. Bölgede Ocak ve Şubat döneminde 1 milyar 343 milyon dolarlık ihracat gerçekleşirken, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’a göre, Ortadoğu ülkeleri bölge ihracatında yüzde 63 payla ilk sırada bulunuyor.
 
 
  
  
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz yaptığı açıklamada, "Bölgemizden 164 ülkeye ihracat yapılmaktadır. Bu ülkelerden Irak, Suriye, İran, Suudi Arabistan, ABD, İtalya, Libya, Almanya, İngiltere ve Belçika bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer almaktadır. Bölgenin 'lokomotifi' konumundaki Gaziantep'ten de aynı dönemde 994 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Gaziantep, bu rakamla Türkiye'nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korudu" ifadelerini kullanarak bölgenin ihracat konusundaki gücünü ve önemini vurguladı.
 
 
  
  
İhraç edilen ürünler arasında halı, kumaş, bitkisel yağ, iplik, pastacılık ürünleri, değirmencilik ürünleri, plastikler ve mamulleri, dış giyim, demir çelik mamulleri ile ağaç ve orman ürünleri bulunurken, bu düşüşe birçok sebep gösteriliyor.
 
 
Kaynak:

GAİB
 
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır