Enerji Bakanı Taner Yıldız:
Bor ile ilgili özelleştirme politikamız yok
TBMM Genel Kurulunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bor ile ilgili hiçbir özelleştirme politikalarının olmadığını bildirdi. Yıldız, "Bor ile alakalı hiçbir özelleştirme politikamız olmadığını söyleyebilirim. Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Bor, Türkiye için de bölge için de stratejik malzemedir" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin, bakanlıkları ve bağlı kuruluşlarının bütçeleri üzerindeki soruları yanıtladı.
Yıldız, bir milletvekilinin konuşması sırasında, "tüketim çılgınlığı" ifadesini kullandığını anımsatarak, ülkenin refah düzeyi arttıkça vatandaşların bu imkanlardan faydalanacaklarını belirtti.
Geçen 10 yıl içerisinde gelişen yeni bir tablo hakkında bilgi vermek istediğini belirten Yıldız, Türkiye’nin nüfusunun 73 milyon olduğunu ve buna mukabil 62 milyon cep telefonu abonesi bulunduğunu ifade etti. Ülkeye, 106 milyon cep telefonu girdiğini kaydeden Yıldız, şöyle devam etti: "Türkiye’nin şu anda elektrik dağıtımında elde ettiği ciro 22 milyar TL civarında, cep telefonunda geldiğimiz ciro 22 milyarın biraz üzerinde. Bir yıl içinde toplam 149 milyar dakika konuşma yapılıyor. Özellikle, bazı kandillerdeki mesajlaşma sayısı, bir günlük 1 milyar adet. Günlük 90 milyon TL civarında ciro yapan GSM firmaları var. 149 milyar adet de SMS atılıyor bir yılda. Mesken başına ortalama elektrik faturası kişi başına 50,5 TL civarında. Kişi başına cep telefonu kullanım miktarı da 21 TL civarında. Bir hanede yaklaşık 80 TL civarında cep telefonu kullanılıyor. Bu cironun elektrik gibi temel ihtiyaç maddesini geçtiğini söylemek isterim. Bunu cep telefonu kullanmayacağız anlamında söylemiyorum ama 10 yıl önce bu cirolardan hiç bahsetmiyorken şu anki geldiğimiz rakamları tablo olarak vermek istedim."
"Bor çok stratejik"
Bakan Yıldız, ısrarla, "Bor’un özelleştirilmesinin" sorulduğuna dikkati çekerek, "Bor ile alakalı hiçbir özelleştirme politikamız olmadığını söyleyebilirim. Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Bor, Türkiye için de bölge için de stratejik malzemedir. Hatta öyle ki tapulu arazinizde bor bulursanız, o sizin mülkiyetinizde meta olmaktan çıkar, direkt kamunun malı olur. Dünyanın 1 numaralı satıcısı durumundayız. ABD’li firmayı da geçmiş durumdayız. Katma değeri yüzde 90’lara ulaşan bir malzemeden bahsediyoruz" şeklinde konuştu.
-
Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
Easy9 Ürün Ailesini Keşfedin | Schneider Electric
-
Easy Harmony XVG Işıklı Kolonlar | Schneider Electric
-
HBA MINI Armatürleri | EAE Elektrik
-
Webinar I Kompresörlerde Uzun Ömür ve Verimlilik için Bakımın Önemi
-
Webinar | Üretim Tesisleri için Enerji Yönetim ve Ekipman Verimliliği Çözümleri- Advantech Türkiye
-
Acil Aydınlatma Sistemlerinde Merkezi Yönetim ve Bakım | Schneider Electric
-
Webinar | Kaçak Akım Koruma Rölesi Seçim Kriterleri Nelerdir?
-
Webinar | E-House: Hızlı, Modüler, Tak-Çalıştır Enerji İstasyonu Çözümleri - Siemens
-
DALGAKIRAN - Basınçlı Hava Sistemlerinde Enerji Verimliliği | Webinar
-
Webinar | Sanayide Enerji Verimliliği Yatırımları ve Finansman Çözümleri - Siemens