elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrik Malzemeleri Sektöründe Yerli ve Millilik Dönemi

2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanacak yeni fabrikasıyla üretim kapasitesini 2.5 kat artırma hedefiyle sürdürülebilir bir şekilde çalışan Sigma Elektrik, yeni yılda yerlileştirme ve millileştirmeye odaklanacak. Geçtiğimiz dönemde 3 ana grubunda ithal edilen ürünleri bugün kendi fabrikalarında üretmeye başlayan firma, yılsonuna kadar yerli ve millilik oranını yüzde 70 seviyesine taşımayı hedefliyor.



A- A+
23.01.2023 tarihli yazı 3075 kez okunmuştur.
Elektrik malzemeleri sektörünün güçlü oyuncularından biri olan Sigma Elektrik, 2023 yılına hızlı girdi. Şubat sonunda yaklaşık 10 milyon dolara mal edeceği yeni fabrikası ile kapasitesini 2.5 katına çıkarmayı hedefleyen firma, ürünlerinde yerlileştirme ve millileştirmeye gidiyor. 20 ana ürün grubunda 1.800’ün üzerinde ürünü bulunduran Sigma Elektrik, bu yıl 3 ana ürün grubunda ürün gamını yüzde 10 artırarak yerli & millilik oranını yüzde 70’e çıkaracak. İç piyasanın yanı sıra yurt dışında yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Sigma Elektrik Genel Müdürü Özgür Ünlü, “Yurt dışında sürdürülebilir ortaklıklar kurmaya devam ederek pazar payımızı arttırmayı düşünüyoruz. Örneğin Avrupa pazarımızı büyütmek istiyoruz. Bu sayede ihracat ağımızı Kuzey Avrupa ve Baltık ülkeleriyle destekleyeceğiz” dedi.

 

 

2022’de yüzde 50 büyüme sergiledi


Elektrik malzemeleri sektörü olarak pandemi sürecinde global piyasalarda hammadde krizi yaşadıklarını belirten Özgür Ünlü, bu süreçte firma olarak satış ve üretim alanında bir sorun yaşamadan büyüdüklerini bildirdi. 2022 yılının firma açısından beklediklerinden daha iyi geçtiğini ifade eden Ünlü, “Sektör her ne kadar döviz açısından sıkıntılar yaşasa da biz yılı yaklaşık yüzde 50’lik bir büyümeyle kapattık. Özellikle inşaat sektöründeki canlılığın devam etmesinden kaynaklı adetsel bazda bir büyüme yaşadık. Bu vizyonla 2023’te müşteri memnuniyetine daha çok ağırlık vereceğiz ve bunu sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
 

İhracatta yeni pazarlar Kuzey Avrupa ve Baltık Ülkeleri


Önümüzdeki yıl ürünlerde yerlileştirme ve millileştirme çalışmalarına da hız vereceklerinin altını çizen Özgür Ünlü, “Geçtiğimiz yıl 3 ana ürün grubunda yerlileştirme yaparak, daha önce ithal ettiğimiz ürünleri kendimiz üretmeye başlamıştık. Şu an ürünlerimizin yüzde 60’ı yerli. Bu oranı 2023’te yüzde 70 seviyesine taşıyacağız. Ürünü kendiniz üretirseniz daha fazla satma imkanınız oluyor. Bu sayede istihdama da katkı sağlamış oluyorsunuz.” Satışlarının yüzde 40’lık kısmını 100’e yakın ülkeye ihraç ettiklerini ifade eden Özgür Ünlü, Önümüzdeki yıl bu oranı yüzde 50’yı çıkarmayı planladıklarını belirtti. Özgür Ünlü, “Birçok ülkeye ihracatımız var, ama orada da sürdürülebilirlik bizim ana hedefimiz. Bu yıl yurt dışında daha sürdürülebilir ortaklıklar gerçekleştirerek, Avrupa pazarımızı büyütmek istiyoruz. Şu anda İngiltere ve İspanya gibi birçok Avrupa ülkesine ihracatımız var. Ancak özellikle hedefimiz Kuzey Avrupa’da Danimarka, Finlandiya, İsveç ve Baltık ülkeler Estonya, Letonya Litvanya pazarlarında daha aktif rol oynamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 

Yeni Fabrika GES ile Çalışacak


Yeni fabrikanın tamamlanma aşamasına geldiğini de anımsatan Sigma Elektrik Genel Müdürü Özgür Ünlü, “Her şey planımıza uygun bir şekilde ilerliyor. Yeni tesisimiz düz hat diyebileceğimiz operasyonel verimliliği yüksek, üretim anlamında bütün planlamaları daha rahat yapabileceğimiz bir konumda yer alıyor. 10 milyon dolarlık bir yatırım ile inşa ettiğimiz fabrikamız sadece adetsel anlamda değil, üretim verimliliğimize de önemli katkı sağlayacak bir yapıya sahip. Son teknoloji ile donatılmış tesisimizin en önemli özelliklerinden biri de Güneş Enerji Sistemi ile çalışacak olması. Şubat sonu ya da martın ilk haftası yeni fabrikamıza taşınmış olacağız” diye konuştu.




Kaynak