elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Hızlı Koşan Robotuyla Tanışın |
Robotlarla Bir Gün

Saatte 72.4 kilometre hıza sahip olabilen ve bir biyolojik bir ilham olan OutRunner, diğer robotlara hızıyla meydan okuyor. Adeta bir canlı gibi kıvrak hareketler yapabilen bu robotun tasarımı hakkındaki cevaplar yazımızda.



A- A+
25.05.2014 tarihli yazı 11572 kez okunmuştur.
Florida'da bulunan Robotics Unlimited firması tarafından tasarlanan OutRunner isimli altı ayaklı bu robot bir koşu bandında 72,4 kilometreyi bulabiliyor. Dış ortamda ise 40,2 kilometre hızına varabilen bu robot, Boston Dynamics tarafından tasarlanan ve 45 kilometre hızında olan robotun rekorunu kırarak yeni rekoru elinde bulunduruyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Türkiye'deki Robot Yarışmaları

 

Bu kadar hızın tasarımı beraberinde 150 bin dolarlık bir harcama ile yürüyen robotlarda alışık olmadığımız bazı özellikleri getiriyor. Kickstarter'da başlatılan bu kampanya sonrasında tasarlanan OutRunner, Asimo gibi yürüyen robotlardan bazı konularda farklılık gösteriyor. Kütle-uzunluk oranını kullanarak hayvanların koşma biçimlerini taklit ediyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Petman | En gelişmiş İnsansı Robot

 

Robotun kütle merkezinin ortada olması, olması ekstra olarak sensör kullanılmasını ve kontrol sistemlerinin kullanılmasına gerek duyulmasını engellediği için daha kullanışlı. Ayrıca bu özelliği ortam koşulları kötüleşse de daha rahat manevra alabilmesini sağlıyor. Uzaktan kontrol edilebilmesi ise beraberinde bir çok avantajı getiriyor.
 




Kaynak:

►runnersworld.com

thehigherlearning.com

 
serdar  somuncuoğlu serdar somuncuoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.