elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

BioHacker Tim Cannon Koluna Mikroçip Yerleştirdi

Biyonik Adam kavramını şu zamana kadar daha çok bilim kurgu filmlerinde görmüştük ancak Tim Cannon isimli bir hacker, kendi imkanlarıyla kol derisi ve kasları arasına vücut sıcaklığını ölçen bir mikroçip yerleştirdi. Ayrıntılar haberimizde...



A- A+
07.11.2013 tarihli yazı 8960 kez okunmuştur.
Tim Cannon isimli Amerikalı hacker ve yazılım geliştiricisi, projesine vücut sıcaklığını ölçmek istemesiyle başlamış. Ancak klasik koltuk altı veya dil altı termometreleri kullanmak yerine biraz daha kendine has bir proje olmasını isteyen Cannon, kol derisi ve kasları arasına bir  mikroçip yerleştirerek projesini tamamlamış. 
Peki bu çip nasıl çalışıyor ? Bluetooth bağlantısıyla Android işletim sistemli telefona veya tablete sürekli veri gönderiliyor ve Tim Cannon dilediği zaman bu değerleri kontrol edip, vücut sıcaklığının ne durumda olduğunu görebiliyor. Ancak projenin ilginç tarafı ise tüm cerrahi işlemleri Cannon'un herhangi bir doktordan yardım almadan gerçekleştirmiş olması.

Üstelik bölgesel anestezi kullanmadığını belirten Cannon, çok büyük acılarla karşı karşıya kaldığını ancak derinin dikilme işlemine kadar bir sorun çıkmadığını sözlerine ekliyor. Projede kullanılan cihaz ise Circadia 1.0 olarak geçiyor; 



 

Cannon, çipi yerleştirdikten sonra o bölge üzerine bir dövme yaptırmayı da ihmal etmemiş. Bu dövme ise tıp bilimini sembolize eden 8.000 yıllık çift yılan sembolünden oluşuyor. Ayrıca işlemci üzerinde de led ışıkları bulunuyor ve vücut sıcaklığı normal seviyenin üzerine çıktığında led ışıkları ile bu durumdan Tim Cannon haberdar olabiliyor.

Ayrıca telefona böyle bir durumda mesaj gönderme özelliği de mevcut. Giyilebilir teknolojinin tersine bu cihaz tamamen kullanıcının şekillendirdiği şekilde çalışabiliyor. 

 

Tim Cannon gibi daha birçok "BioHacker" dünyada çalışmalarına devam ediyor ve amaçları da teknoloji ile insan vücudunu birleştirmek. Örnek olarak Tim Cannon'u göstermek gerekirse, vücudu ile mikroişlemcilerin uyumu ve kullanımı hakkında bir proje gerçekleştirdi ve bu konuda hem kendisini hem de teknoloji dünyasını bilgilendirmiş oldu. 
 


 

Tim Cannon bu konu üzerinde daha fazla çalışmak istediğini ve örneğin üşümeye başladığında evindeki ısıtma sistemini açan veya vücut sıcaklığı yükseldiğinde soğutma sistemini çalıştırarak odanın ısısını düşüren bir uygulamanın geliştirilebilir olduğunu belirtiyor.

Stresli bir gün geçirdiğini algılayan bir sensörle evin ışıklarını daha huzurlu bir ortam yaratmak için bağlantı sağlayan bir uygulama geliştirebileceğini de sözlerine ekliyor Tim Cannon. Bu gidişle biyomühendislik konusunda önümüzdeki zamanlarda daha pek çok haber duyacağız. Gelişmeleri ise zaman gösterecek... 

 

Tim Cannon'un kolundaki cihazın pilini nasıl şarj ettiğini anlatan video:





Kaynak: 

► The Verge 
► Trend Hunter 


Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.