elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Asansörün Cazibesi Artıyor

"Dünya genelinde en hızlı büyüme Türkiye'de yaşanıyor. Türkiye, hem büyüme hızı hem de pazarın büyüklüğü açısından çok önemli fırsatlar sunuyor" yorumunda bulunan Sotomayar, önümüzdeki beş sene içinde Türkiye'de en az üç kat büyümeyi planlıyoruz" diyor.



A- A+
01.01.2012 tarihli yazı 3332 kez okunmuştur.


Türkiye'de son dönemde artan metro, AVM ve havalimanı yatırılmları; gökdelenlerden oluşan konut, rezidans ve iş merkezi projeleri; asansör ve yürüyen merdiven sektörünün hızla gelişmesini sağladı. Büyüyen pazarla birlikte yerli üretim dünya ile rekabet edebilecek konuma yükselirken, dünyanın önemli oyuncuları da Türkiye'de faaliyetlerini yeniden düzenleme ihtiyacı duydu.



Türkiye pazarını, "uzun vadeli taahhütlere girilebilecek kadar büyük bir pazar" olarak nitelen dünyanın en büyük üreticilerinden ThyssenKrupp, hem üretim hem de Ar-Ge faaliyetlerini buraya getirmeyi planladıklarını açıkladı. ThyssenKrupp Elevator Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu CEO'su Ramon Sotomayor, şirket satın almanın da gündemlerinde olduğunu söyledi.



Yerli asansör üreticileri de bir yandan yurtiçi pazarından daha fazla pay almak için çalışırken, çevre ülkelerdeki etkinliklerini artırmanın yollarını arıyor. Bu çabalar doğrultusunda atılan ilk adımlardan biri yarın sektör temsilcileri ile Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ü buluştunracak olan toplantı. İnşaatlarda daha fazla Türk malı asansör kullanımını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya TOKİ başta olmak üzere inşaat sektörünün temsilcileri ile yerli asansör üreticileri katılacak.



ThyssenKrupp Elevator Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu CEO'su Ramon Sotomayor:



İthalatla büyüyemeyiz hedefimiz fabrika kurmak



Dünyanın önde gelen malzeme ve teknoloji şirketi ThyssenKrupp AG'nin Asansör Teknolojileri Bölümü ThyssenKrupp Elevator Türkiye'de beş yıl içinde en az üç kat büyüme hedefliyor.



ThyssenKrupp Elevator Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu CEO'su Ramon Sotomayor yaptığı açıklamada, şirketini Türkiye'deki büyüme hedefini, ülkedeki iki haneli büyüme hızını korumak; şirket satınalmak ve fabrika kurmak yoluyla gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ediyor.



"Türkiye'de faaliyete geçtiğimiz 1999 yılından bu yana yaşanan en önemli değişim, Türkiye'deki ekonomik büyüme gerçeği. Özellikle asansör dünyasında çok fırsat görüyoruz. Türkiye ekonomisinde sadece bu yıl değil, önümüzdeki yıllarda da önemli bir büyüme potansiyeli görüyoruz" yorumunda bulunan  Sotomayor, "Şirketimizin stratejisi, Çin başta olmak üzere tüm Asya pazarında büyümek. Fakat dünya genelinde en hızlı büyüme Türkiye'de. Türkiye, hem büyüme hızı hem de pazarın büyüklüğü açısından çok önemli bir konuma sahip" diyor.



İthalatla varolamayız fabrika kuracağız



ThyssenKrupp Elevator, İstanbul ve İzmir metroları; Antalya ve Ankara havalimanları; Rixos Premium, Kervansaray, Kaya, Princess, Crown Plaza, Dedeman, Sueno Golf otelleri; IKEA, Forum, Carrefour, Migros, Gima, Real, Bauhaus, Ankamall, Optimum, Özdilek alışveriş merkezleri gibi çok sayıda mekana imza atmış. Türkiye pazarının çok hızlı büyüdüğünü ifade eden  Sotomayor, "Bu derece hızlı büyüyen bir pazarda sadece ithal ürünlerle yer alamayız. Fabrika kurmayı planlıyoruz" diyor.



ThyseenKrupp Elevator CEO'sunun Türkiye pazarına yönelik yorumları şöyle: "Türkiye'de önümüzdeki beş yıl içinde en az üç kat büyümeyi hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda üç strateji izleyeceğiz: Ülkedeki mevcut çift haneli büyüme hızımızı korumak; şirket satın almaları gerçekleştirmek ve Türkiye'de bir fabrika kurmak ve mühendislik takımımızı da buraya getirmek. Türkiye pazarı, uzun vadeli taahhütlere girilebilecek kadar büyük bir pazar. Dolayısıyla Türkiye'de hem üretim hem de Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Mühendislik konusunda eğitim programları düzenlemek de hedeflerimiz arasında."



7 bin 800 patente sahip



80'den fazla ülkede 180 bin çalışanı ile dünyanın önde gelen malzeme ve teknoloji şirketlerinden biri olan Thyssenkrupp AG, 8 farklı iş alanında faaliyet gösteriyor. Bu iş alanları malzeme (Çelik Avrupa, Çelik Amerika, Paslanmaz global, malzeme servisleri) ve teknoloji (asansör, endüstriyel tesisler, malzeme teknolojisi, deniz araçları teknolojileri) olarak iki ana grupta toplanıyor. 2010/2011 yılı cirosu 49 milyar euro olarak gerçekleşen şirketin, Ar-Ge yatırımları 524 milyon euroya ulaşıyor. Ar-Ge alanında 3 bin çalışanı bulunan şirketin, patent sayısı ise 7 bin 800'e ulaşıyor.



Şirketin 8 ana iş alanından biri olan Asansör Teknolojileri bölümü ThyseenKrupp Elevator 150 ülkede faaliyet gösteriyor. Asansör, yürüyen merdiven ve bant, merdiven ve platform asansörleri ile yolcu köprüleri geliştiren şirketin 2010/2011 yılı satışları 5.2 milyar euro olarak gerçekleşti. Türkiye'de 1999 yılından bu yana faaliyet gösteren ThyssenKrupp'un toplam altı ofisi ve 250 personeli bulunuyor.



Kentsel dönüşüme ihtiyaç var



Ramon Sotomayor, Van depremi sonrasında gündeme gelen kentsel dönüşümün ihtiyaç olduğunu belirterek, "Biz Thyssenkrupp olarak daha güvenli binaların inşaasına yönelik mühendislik çözümleri sunmaya  hazırız. Son dönemde yüksek binalar inşa ediliyor. Bu kapsamda asansör sektöründe inovasyon, güvenlik, enerji verimliliği gibi kavramlar önem kazanıyor. Gerek mevcut binaların sistemlerinin modernleştirilmesi; gerekse binalarda güvenliğin artırılmasına yönelik düzenlemelerin oluşturulmasında hükümetle işbirliği yapmaya hazırız."



Avrupa genelinde hükümetlerin altyapı yatırımı kapasitesinin de azaldığına dimmak çeken Sotomayor, Türkiye'de ise sektörün büyümeye devam edeceğini belirterek, "Büyüyen bir ekonominin altyapı ihtiyacı vardır. Bu hızlı büyümenin emlak balonuna yol açacağını düşünmüyorum" diyor.



Kaynak: Dünya



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.