elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple’a Yarım Milyar Dolarlık Ceza!

Dünyanın en değerli markası olan Apple, iTunes yazılımıyla patent hakkını ihlal ettiği için 533 milyon dolarlık ceza ödeyecek.



A- A+
26.02.2015 tarihli yazı 7288 kez okunmuştur.
Dünyanın en değerli şirketleri listesinde 4. kez birinci olan teknoloji devi Apple, ürünlerinde bulunan iTunes yazılımında, Teksas menşeili patent şirketi Smartflash adlı şirketin 3 patent anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle 533 milyon dolarlık ceza ödeyecek. İhlallerden dolayı 852 milyon dolarlık maddi zarara uğradığını iddia eden Smartflash, Texas Bölge Mahkemesi’ne başvurarak şikayetini dile getirdi. 8 saat süren mahkemenin sonucunda Apple’ın bu patentleri kasıtlı olarak izinsiz bir şekilde kullandığına kanaat getirilerek, Apple’ın 533 milyon dolar ceza ödemesine karar verildi.
 
  
 
 
iTunes’dan indirilen oyun, video ve şarkılara ulaşılıp illegal olarak depolanmasına bağlı patentlerinin ihlal ettiği gerekçesiyle Apple’a dava açmıştı. Kararın ardından Apple sözcüsü, “Çalışanlarımızın yıllarını harcayarak geliştirdiği kendi fikirleri için bu şirkete ödeme yapmayı reddediyoruz. Ne yazık ki mahkeme yoluyla mücadele etmeyi sürdürmekten başka seçeneğimiz yok” ifadelerini kullandı.
  
 
 
 
Apple, geçtiğimiz günlerde açıklanan Dünyanın En Değerli 500 Markası Araştırması'nda 128 milyar doları aşarak 4. kez dünyanın en değerli markası olmayı başarmıştı.
  
Kaynak:

Al Jazeera
 
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır