elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Yeni E-mobilite EV Şarj Çözümü |
Terra Home

ABB E-mobilite Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın en etkili teknoloji fuarlarından CES 2023'te yeni Terra Home şarj çözümünü tanıttı. Bu yılın sonlarına doğru satışa sunulacak olan Terra Home, konut tipi elektrikli araç şarjı için yeni nesil tüketici tercihine öncülük edecek. Yenilikçi tasarım, kullanıcıların karbon ayak izlerini daha da azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarını mümkün olan en iyi şekilde kullanmalarını sağlayacak.



A- A+
10.01.2023 tarihli yazı 11038 kez okunmuştur.
2040'a kadar küresel olarak 340 ila 490 milyon şarj ünitesine ihtiyaç duyulacağı ve bu rakamın tüm elektrikli araç şarj kurulumlarının %82'sini temsil eden ev tipi şarj üniteleri tarafından domine edileceği tahmin ediliyor.

 
ABB E-mobilite, Las Vegas CES 2023'te yeni konut tipi AC şarj çözümü Terra Home'u tanıttı.

ABB E-mobilite'nin yeni evde şarj çözümünün duyurulması sebebiyle, pazar lideri tarafından yaptırılan ankette, küresel çapta sürücülere 2023 ve sonrası için en önemli öncelikleri soruldu. Anket, sürdürülebilirliğin en önemli motivasyonlar arasında yer aldığını ortaya koydu. Ankete katılanların %90'ı, gelecek nesiller için gezegeni korumaya yardımcı olacak seçimler yapma konusunda kişisel bir sorumluluk hissettiklerini söyledi.



Bu durum, önümüzdeki yıl seyahat emisyonlarını azaltmak için harekete geçeceklerini teyit eden katılımcıların %86'sına da yansıdı. Elektrikli otomobile geçiş, özel araç kullanımının azaltılması ve toplu taşıma kullanımının artırılmasının yanı sıra, düşünülen en çevre dostu değişikliklerden biri olarak sıralandı.

Haberle ilgili konuşan ABB E-mobilite Kıdemli Başkan Yardımcısı Leon van de Pas şunları söyledi "Düşük karbonlu bir toplumu mümkün kılma çabamızda bir başka önemli başlangıcı işaret ederken, anket sonuçları sürücülerin bizimle yolculuk yapmaya hazır ve istekli olduğunu gösteriyor.

 


"Benzeri görülmemiş kullanıcı seçenekleri sunan yeni Terra Home, çok daha fazla sayıda insanın elektrikli mobiliteye geçişi basit ve şık bir şekilde benimsemesi için esneklik sağlıyor.”

ABB E-mobilite'nin yeni Terra Home şarj çözümü, güneş enerjisi gibi yenilenebilir evsel kaynaklardan elde edilen elektriğe otomatik olarak öncelik verebilme özelliğiyle, özellikle katılımcıların yarısından fazlasına (%54) hitap edecek.



Terra Home sadece sürdürülebilir şarj seçeneği için değil, aynı zamanda stil ve sadelik açısından da yeni bir ölçüt oluşturuyor. Terra Home'un minimalist tasarımı, malzeme seçimi ve kişiselleştirilmiş kapak seçenekleri, birbirinden farklı evlere ve yaşam tarzlarına sorunsuz bir şekilde uyum sağlayacağı anlamına geliyor.

Bu arada, Plug N Charge gibi akıllı özellikler, araç ve şarj ünitesi arasında anında ve otomatik tanıma sağlayarak şarj yetkilendirmesini tamamen sorunsuz hale getiriyor. Buna ek olarak, interaktif aydınlatma özellikleri şarj oturumunun durumunu gösterirken, şarj durumuyla ilgili bildirimlere ABB E-mobility şarj ünitesi uygulamasından kolayca erişilebilir ve bu da bir şarjı doğrulamak için kullanılabilir ve yalnızca sahibinin Terra Home'larına bağlanabilmesini sağlar.

 
Elektrikli araç sürücüleri için yeni nesil ABB E-mobility Charger Sync uygulaması ve kurulum görevlileri için Terra Config uygulaması 2023 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek


Terra Home ve ABB E-mobilite arasındaki bulut bağlantısı, deneyimli bir ekibin şarj ünitesine uzaktan hızlı ve verimli bir şekilde servis vermesini sağlayarak iç huzurunu daha da artırırken, uzaktan ürün yazılımı güncellemeleri, kullanıcıların her zaman en yeni şarj özelliklerinden yararlanarak geleceğe dönük bir deneyim sunmasını sağlayacaktır.



ABB, daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji lideridir. Şirketin çözümleri, üretim, hareket, enerjilendirme ve işletimi optimize etmek üzere mühendislik bilgisini ve yazılımı birbirine bağlar. 130 yılı aşkın mükemmellik üzerine inşa edilen ABB'nin 105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran inovasyonları üretmeye devam ediyor. 

Çalışma aşağıdaki pazarlardan 5.500 sürücüyü kapsamaktadır:

Avusturya
► Kanada
► Fransa
► Almanya
► İtalya
► Hollanda
► İspanya
► İsviçre
► Birleşik Krallık

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.