elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB, Siemens Alçak Gerilimli NEMA Motor İşletmesini Satın Alıyor

ABB, alçak gerilimli NEMA motor portföyünü, bu segmentte liderliğini pekiştirmek maksadıyla genişletiyor. ABB, bu satın alma ile yeni pazarlara açılma ve pazar payını kârlı bir şekilde büyütme vaatlerini hayata geçiriyor. Satın almanın 24 ay içinde ABB Hareket bölümüne kar sağlar konuma geleceği öngörülüyor.



A- A+
26.08.2022 tarihli yazı 8266 kez okunmuştur.
ABB, Siemens alçak gerilimli NEMA motor işletmesini satın almak üzere bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu satın alma, Meksika, Guadalajara’da bulunan prestijli bir üretim operasyonunu da kapsıyor. Kuzey Amerika’daki bu tesis sadık müşteri portföyü, deneyimli operasyon, satış ve yönetim ekibine sahip olması ile dikkat çekiyor. İşletmede yaklaşık 600 kişi istihdam ediliyor ve 2021 yılında yaklaşık 63 milyon dolar gelir elde edildi. Yapılan işlem ile ilgili finansal koşullar açıklanmadı. İşlemin 2023’ün ikinci çeyreğinde sonuçlanması bekleniyor.

Bu işlem, Hareket iş kolunun kârlı büyüme stratejisinin bir parçası olup, NEMA motorları divizyonunun ürün tekliflerini geliştirmesine, tedarik zinciriyle olan ilişkilerini genişletmesine ve Kuzey Amerika müşteri tabanına sağladığı desteği iyileştirmesine olanak tanıyacak. Ayrıca yerel üretim ve satışlar yardımıyla Meksika’daki müşterilere daha iyi bir destek verilmesi fırsatını sunuyor. ABB, belirlenen sinerjilerden yararlanmayı ve birleştirilmiş portföyü tam potansiyeline ulaştırmak için Ar-Ge uzmanlığını, tedarik zinciri ilişkilerini ve pazar erişimini kullanmayı beklemektedir.
 
► İlginizi Çekebilir: Accelleron | ABB Turboşarjın Yeni Yüzü
 
ABB Hareket Başkanı Tarak Mehta, “Şirkete son derece uygun olan bu satın alma işlemi, ABB’nin NEMA motor divizyonu için güçlü bir değer yaratıyor. Bu işe yatırım yapmak ve Kuzey Amerika’da ve özellikle Meksika’da satış fırsatları yaratmak, bu işletmenin 24 ay içinde ABB Hareket iş koluna kâr marjı katmasını sağlayacak” dedi.

ABB NEMA motorları divizyonu başkanı Jesse Henson ise “Bu motorların kalitesini ve tasarımını uzun süredir takdir ediyoruz. Artık bu motorların arkasındaki lider ekiple tanıştığımıza göre, bir araya getireceğimiz işletmelerimizi beraber, ikimizin de tek başımıza yapabileceğinden daha hızlı büyütebileceğimize oldukça eminim. Mevcut ABB ve Baldor-Reliance® endüstriyel elektrik motorları teklifimize Siemens alçak gerilimli NEMA motor portföyünü de eklemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi

Yaklaşık 2,7 milyar dolar büyüklüğündeki global NEMA motor endüstrisi, en başta Kuzey Amerika’da kullanılan endüstriyel elektrik motorlarından oluşuyor. NEMA motorları; yiyecek ve içecek, petrol ve gaz, madencilik ve agrega, su ve atık su gibi endüstrilerde ve havayı, sıvıları ve üniteleri hareket ettiren uygulamalarda ekipmanları çalıştırmak için kullanılan temel bileşenlerdir.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.