elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Otonom Mobil Robot Portföyünü Yeniden Markalaştırıyor

Yeniden markalandırılan ABB otonom mobil robotları (AMR'ler), ABB Robotik iş koluna entegre olan ASTI olarak piyasaya sürüldü.



A- A+
03.10.2022 tarihli yazı 4261 kez okunmuştur.
ABB, 2021'de mobil robot lideri ASTI Mobile Robotics'i satın almasının ardından yeniden markalaştırılan ilk Otonom Mobil Robotlar (AMR) serisini piyasaya sürdü. Portföyüne otonom mobil robotları (AMR) eklediğinden beri ABB, kapsamlı ve entegre robotlar, makine otomasyon çözümleri ve otonom mobil robotlar (AMR) sunan tek şirket konumuna geldi.




ABB Robotik İş Kolu Başkanı Marc Segura, "İşletmelerin kendilerini daha verimli, esnek ve dayanıklı hale getirmeye yardımcı olacak bir dizi robotik çözüm aradığı bir dönemde entegre şekilde otonom mobil robotlar (AMR), robot ve makine otomasyon teknolojileri teklifimiz ile onları destekleyen tek şirketiz. Bu, müşterilerimiz için ezber bozan bir şey, kişiye özel üretim, işgücü sıkıntısı ve kesintiye uğramış tedarik zincirlerinden kaynaklanan fırsatlara ve zorluklara uyum sağlamak için müşterilerimiz ihtiyaç duydukları her şeyi sunan tek bir iş ortağıyla birlikte çalışabilirler ve yeniden markalaşmamız, sunduğumuz entegre çözümlerin kolaylığını ve faydasını vurgulamaktadır.” dedi.

ASTI Mobile Robotics'in çözümleri artık yeniden markalaştırıldı ve ABB'nin portföyüne entegre edildi, Flexley™ adı altında gruplanan otonom mobil robotların (AMR) sunduğu operasyonların esnekliğini gösteriyor. Piyasaya sürülecek ilk modeller olan Flexley Tug ve Flexley Mover, 2000 kg'a kadar çekme ve arabalı taşıma ile ayrıca 1.500 kg'lık rafları, konteynerleri ve paletleri kaldırma ve taşıma gibi uygulamaları kapsıyor.



ASTI'nin lazer tarayıcı tabanlı 2 boyutlu (2D) SLAM navigasyonu kullanımına dayanan geleceğin ABB otonom mobil robotları, ABB'nin ortak şirketler portföyündeki bir İsviçre kuruluşu olan Sevensense Robotics'in mobil robotların karmaşık ve dinamik ortamlarda gezinmelerini sağlayan öncü VSLAM teknolojisinden de yararlanacak. Bu benzersiz teknoloji, esnek üretim için yeni olanaklar sunuyor. Yapay zeka, ABB 'nin otonom mobil robotlarını (AMR) robotik kolları kadar özerk hale getirirken çalışmayı insanlar için daha verimli ve daha güvenli hale getiriyor.
 
► İlginizi Çekebilir: Accelleron | ABB Turboşarjın Yeni Yüzü

ABB Robotik Otonom Mobil Robot (AMR) İş Ünitesi Küresel Başkanı Verónica Pascual, "Otonom mobil robot pazarı, 2021 ile 2028* arasında yıllık yaklaşık %24'lük bir büyüme oranıyla önemli ölçüde büyüyecek. ASTI otonom mobil robot (AMR) serisinin entegrasyonu ile küresel üretim ve destek ağımızın oluşturulması, müşterilerimize tedarik zinciri zorluklarının üstesinden gelmeleri ve e-ticarette devam eden artış ile daha fazla esneklik ve hız taleplerini karşılamaları için yeni yollar sağlayarak bu büyümeyi ele almak için iyi bir konumda olduğumuz anlamına geliyor.” dedi.



Halihazırda müşteri projeleri için otonom mobil robot AMR çözümleri sağlayan ABB, EV araç aktarma organları için devrim niteliğinde ürünler üreten teknolojik bir start-up şirketi için otonom mobil robotlara (AMR) dayalı eksiksiz bir montaj hattı sağlamak üzere İngiltere'deki stratejik ortağı Expert Technology Group ile birlikte çalıştı. Ürünleri robotik otomasyon hücreleri ve manuel montaj istasyonları arasında taşıyan ABB'nin otomasyon çözümü, ABB robotlarının, görüntü işleme fonksiyon paketlerinin ve otonom mobil robotların (AMR) kullanımını birleştiriyor.

ASTI'nin ABB'ye entegrasyonu, tüm ofislerinin ve tesislerinin tamamen yeniden markalanmasını ve amr.robotics.abb.com adresinde yeni bir web sitesinin kullanıma sunulmasını içeriyor.

ASTI adınının kullanımı, gençleri dijital dönüşüm çağında başarılı olacak becerilerle eğitmek ve donatmak için 2017 yılında kurulan ASTI Vakfı tarafından devam edecektir. Vakıf hakkında daha fazla bilgiyi www.astifoundation.com adresinde bulabilirsiniz.




Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.