elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB, Nobia için Eksiksiz Robot Yelpazesi Sunacak

ABB'nin önde gelen robotik teknolojisi, Nobia'nın üretim süreçlerini daha dayanıklı, esnek ve verimli hale getirecek.



A- A+
14.04.2023 tarihli yazı 8398 kez okunmuştur.
ABB Robotik, Avrupa'nın önde gelen mutfak uzmanı Nobia tarafından İsveç'in Jönköping kentindeki yeni fabrikası için robotik otomasyon çözümleri sağlayacak. ABB Robotik, üretimi daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmeye yardımcı olarak Nabia’nın yeni endüstri segmentlerindeki genişlemesini daha da ileri bir seviyeye taşımasını sağlayacak.



ABB Robotik Genel Endüstri İş Kolu Genel Müdürü Andrea Cassoni, " ABB'nin benzersiz küresel endüstri uzmanlığı, yenilikçi ve kişiye özel ürünlerin üretilmesine olanak verecek çözümleri şirketlerin işlerini dönüştürmeleri için gerekli olan esnek otomasyona geçişlerine nasıl yardımcı olduğunu açıkça gösterecek. Nobia’nın son teknoloji fabrikasında hizmet verecek robotik çözümlerimiz, özelleştirilmiş mutfakların hızlı seri üretimini mümkün kılacak. Tüketicilerin özel ve kişiselleştirilmiş ürün seçeneklerine yönelik artan talebi karşılayacak." dedi.

ABB robotlarının tedarikiyle, Nobia'nın daha esnek ve daha otomatik üretim vizyonunu gerçekleştirmesini sağlayacak, bu sayede kişiye özel ürünler geniş ölçekte üretebilecek. Sıkıcı, kirli ve bazen tehlikeli yükleri üstlenen farklı robotlar, Nobia çalışanlarının daha güvenli, daha fazla ödüllendirici işleri üstlenmesini sağlayacak. Bu farklı robotlar, ağır uygulamalar için ideal olan IRB 7600, üretim gücünü ve verimliliği artıran genel amaçlı bir robot olan IRB 4600, 150-300 kilo sınıfındaki en yüksek performanslı robot olan IRB 6700 ortalama olarak bir çalışanın omuzlarından günde yaklaşık 2,5 ton yük alır. Robotlar, fabrikanın otomatik olmayan verilerine kıyasla %75-80 daha yüksek verimli (zaman) bir şekide kişiye özel dolaplar üretebilmesini sağlayacak.



ABB'nin otomasyondaki teknolojik liderliği ile Nobia'nın segment öngörüleri ve müşterilerinin ihtiyaçlarına ilişkin bilgisini birleştiren bu ilişki, daha esnek ve dijitalleştirilmiş üretim süreçlerine zemin yaratacak. Şirketler, Jönköping çevresindeki bölge için otomasyon içindeki yetkinlik gelişimini güçlendirecek. Yerelde ABB Robotik, Nobia'nın mevcut ve gelecekteki çalışanlarının yanı sıra Jönköping Üniversitesi ve komşu Linköping Üniversitesi'ndeki öğrencileri destekleyecek ve eğitecektir. Eğitim, ABB Robotik'in Jönköping'de yeni açtığı eğitim merkezinde yapılacak.

Nobia CEO'su Jon Sintorn "ABB ile olan bu ortaklıktan dolayı çok heyecanlıyız. Lider konumumuzu destekleyecek, geleceğe hazır, yüksek kapasiteli bir fabrika inşa ediyoruz. Bu, tüm endüstri için oyunun kurallarını değiştirici bir gelişme. Fabrika, en yüksek hızda ve aynı zamanda mümkün olan en yüksek kalitede kişiye özel, sipariş üzerine yapılmış mutfaklar üretecek. Uzmanlığımızla birleşen teknik çözümlerin benzersiz kombinasyonu, İskandinav bölgesindeki müşterilere lider tasarım ve sürdürülebilirlik performansına sahip mutfaklar sunmamızı sağlayacak. Bunu başarmak için ABB'nin son derece otomatikleştirilmiş ve esnek süreçler ile kapsamlı lojistik konsolidasyon için pazar lideri teknolojisini kullanacağız." dedi.
 
İlginizi Çekebilir: Robotik Otomayonda 2023 Trendleri

Jönköping çevresindeki bölge, ABB Robotik'in Nobia ile yaptığı çalışmalarla bunu daha da geliştirmesiyle, üretimde kapsamlı teknik bilgi ve uzmanlıkla karakterize edilecek. Fabrika, 2024 yılında Avrupa'nın en modern mutfak fabrikalarından biri olarak tam kapasite ile faaliyete geçecek.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.