elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Hissedarları Accelleron Bölünmesini Onayladı

ABB hissedarları, daha önce teklif edilmiş olan Accelleron turboşarj divizyonunun bölünmesi işlemini, Zürih’te düzenlenen ABB Ltd. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında onayladı.



A- A+
15.09.2022 tarihli yazı 4292 kez okunmuştur.
Yönetim Kurulunun gündeme getirdiği, pazarında lider ABB turboşarj işletmesinin Accelleron Industries Ltd. hisseleri üzerinden ABB hissedarlarına temettü olarak dağıtılması önerisi, oyların yüzde 99,72’si ile destek buldu. ABB, sahip olunan her 20 ABB Ltd. hissesi için 1 Accelleron hissesini oransal esasa göre ayni temettü olarak hissedarlarına dağıtacak. Toplantıya, toplam sermayenin yüzde 62,3’ünü temsil eden, oy hakkına sahip hissedarlar katıldı.

Accelleron’un 3 Ekim 2022 tarihinde Zürih’te bulunan SIX Swiss Exchange borsasında listelenmesi planlanıyor. ABB, Accelleron’un listeleme izahnamesini 23 Eylül 2022 tarihinde yayımlamayı planlıyor.

Accelleron, turboşarj teknolojileri ve 0,5 ila 80+ MW motorlar için optimizasyon çözümleri alanlarında global bir liderdir ve denizcilik, enerji, demir yolu ve yol dışı sektörlerine verimli, sürdürülebilir ve güvenilir güç sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Şirket, inovatif ürün teklifleri ve araştırma alanındaki lider konumu sayesinde faaliyet gösterdiği endüstrilerin karbondan arındırılmasını hızlandırıyor. Accelleron, dünya çapında 50 ülkede yaklaşık 180 bin turboşarjdan oluşan bir kurulu sisteme ve 100’den fazla istasyondan oluşan bir servis ağına sahiptir.

► İlginizi Çekebilir: Accelleron | ABB Turboşarjın Yeni Yüzü

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.