elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB, GoFaTM Kobot Ailesini Genişletiyor

ABB, GoFa TM kolaboratif robotunun iki yeni çeşidini piyasaya sürüyor. GoFa 10 ve GoFa 12, şirketlere gelişmiş verimlilik için kobot otomasyonundan yararlanma konusunda yeni olanaklar sunuyor.



A- A+
12.07.2023 tarihli yazı 6098 kez okunmuştur.
Pazar lideri tekrarlanabilirlik ile 10 ve 12 kilograma kadar yüklerin üstesinden gelen bu kobot'lar, güvenlik ve verimliliği artırırken becerilere ve iş gücü eksikliklerine de çözüm olarak çalışanlarla yakın iş birliği içinde çok çeşitli görevlerin üstesinden gelebiliyor. Doğrudan programlama ve üretim ortamlarına hızlı entegrasyon sunan yeni varyantlar, ilk kez kullananlar, eğitimciler ve KOBİ'ler için robotlu otomasyona giriş engellerini azaltacak.



ABB Robotik Başkanı Marc Segura, "YuMi kobot'umuzu 2015'te piyasaya sürdüğümüzden beri, vasıflı işgücündeki boşlukları kapatmak için güvenli ve kullanımı kolay otomasyon çözümlerine yönelik artan talebi karşılayan sektör lideri bir kobot portföyü oluşturduk. Daha yüksek taşıma kapasitesine ve daha uzun erişime sahip işbirliğine dayalı robotlara olan ihtiyacı ele alan GoFa 10 ve 12 kobot'larımız, ilk kez kullananlar için bile otomasyonun faydalarını yeni endüstriyel uygulamalara taşıyor." dedi.



Geliştirilmiş taşıma yüklerine ek olarak, GoFa 10 ve 12 cobot'ları karşılaştırılabilir çözümlere göre iki kat iyileştirmeyi, 0,02 mm sapma ile saniyede iki metreye kadar sınıf lideri takım merkez noktası (TCP) hızları daha fazla tekrarlanabilirlik için sunar. Nem ve toz girişine karşı IP67 sertifikalı, hızlı ve doğru kolaboratif robotların faydalarını yeni endüstriyel uygulamalara genişleterek makine besleme, kaynak, parça taşıma, polisaj ve montaj gibi zorlu görevleri otomatikleştiriyor. GoFa 10'un 1,62 metrelik erişimi - sınıfındaki diğerlerinden yüzde 14 daha fazla ve US paletlerinin her noktasına erişmeye yetecek kadar - onu paletleme uygulamaları için ideal hale getiriyor.

 

İlk Kez kullananlar ve KOBİ'ler için Otomasyonun Önündeki Engelleri Azaltıyor

GoFa 10 ve 12 kobot'larını programlama, kurma ve kullanmanın kolaylığı ilk kez kullananlar ve KOBİ'ler için otomasyonun önündeki engelleri azaltacak. Kurulum, yönlendirmeli programlama ve ABB'nin Kolay programlama sihirbazı yazılımı ile kolaylaştırılmıştır. Uzman olmayanların bile karmaşık programlama kodu yazmak yerine basit grafik komut bloklarını sıralayarak uygulamalarını hızlı bir şekilde otomatikleştirmelerine olanak tanıyor.


 
Kobot'ların ABB'nin FlexPendant robot kontrolörüne önceden yüklenmiş olan ABB SafeMove uygulaması, güvenli hız limitleri, durma izleme ve yönlendirme denetimi özelliklerine sahip olup, hantal koruyucu bariyerler veya çit gerektirmeden robotlar ve fabrika çalışanları arasında yakın işbirliği sağlıyor.

GoFa 10 ve GoFa 12 kobot'ları, ABB'nin OmniCoreTMkontrol ünitesi tarafından desteklenmektedir. ABB'nin TrueMove ve QuickMove hareket kontrol teknolojileri tarafından sağlanan OmniCore'un sınıfında lider 2/2 hareket kontrolü ile GoFa'nın akıllı tork ve konum sensörlerinin birleşimi, yüksek hassasiyetli yüzey işleme, vidalama, montaj ve test görevleri için gereken yumuşak hareketleri sağlar. Güç yeniden üretimi ve fren enerjisi geri kazanımı gibi enerji tasarrufu özellikleri, güç gereksinimlerini yüzde 20'ye kadar azaltarak sürdürülebilirliği artırıyor.



ABB Robotik Ekosistemindeki Yeniliklerden Yararlanma

ABB, otomasyon uygulamalarının artan çeşitliliğine bir çözüm olarak, ABB Robotik Ekosistem programını da başlattı. Yeni GoFa kobot'ları da dahil olmak üzere ABB portföyüyle uyumlu tutucular, kameralar ve özelleştirilmiş yazılımlar gibi diğer üretici aksesuarlarını bir araya getiren program, kullanıcıların hızla büyüyen ABB Robotik ekosistemindeki yeniliklerden kolayca yararlanmalarını sağlıyor.



GoFa 12 kobot, yüksek hassasiyetli makine besleme ve ultra yalın paletleme uygulamalarını sergileyen iki gösterinin bir parçası olarak Automatica 2023'teki ABB standında görücüye çıktı. ABB ortağı Schunk da bir GoFa 12 cobot ile fuarda bir polisaj uygulamasıyla tutucu ve takım yelpazesini sergiledi.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.