elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Büyük Robot Ailesini Enerji Tasarruflu Dört Model ve 22 Varyant ile Genişletiyor

22 varyanta sahip dört yeni robot, otomotiv, elektrikli araç (EV) ve çok çeşitli sektörlerdeki müşteriler için daha fazla seçenek sunuyor. Geliştirilmiş bu seri, üstün performans ve %20'ye varan enerji tasarrufu sağlayacak.



A- A+
04.07.2023 tarihli yazı 8474 kez okunmuştur.
ABB Robotik, geniş robot yelpazesini dört yeni model ve 22 varyantla genişleterek daha fazla seçenek, daha fazla kapsam ve daha yüksek performans sunuyor. Yeni nesil modeller, müşterilere daha fazla seçenek ve önemli performans ile enerji verimliliği iyileştirmeleri sunan, 2,5 m ila 3,2 m erişime sahip, 150 kg ila 310 kg arasındaki taşıma yükleri için uygun olan IRB 6710, IRB 6720, IRB 6730 ve IRB 6740 modelleri.



ABB'nin Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, "Otomotiv üreticilerinin ana önceliği sürdürülebilir üretimdir. Şirketlerin yüzde 78'i bunu işleri için önemli olarak tanımlarken, yüzde 77'si de müşterileri için bir öncelik olarak tanımlıyor1. ABB'nin dört yeni robotu, 22 varyant ve yüzde 20'ye varan enerji tasarrufu sunarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına yanıt veriyor; daha sürdürülebilir üretim için daha fazla seçenek ve daha fazla esneklik sunuyor. Bu yeni robotlar, otomotiv, genel imalat, dökümhane, yiyecek-içecek ve lojistik dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde müşterilerimizin direnç geliştirmelerine yardımcı olacak." dedi.
 
Üretim kalitesini artırabilmek için minimum 0,03 mm sapma ile sınıfında lider tekrarlanabilirlik özelliği



ABB OmniCoreTM iyileştirilmiş enerji verimliliği, yüksek hareket kontrolü doğruluğu ve yüzde 20'ye varan enerji tasarrufu sağlayan daha hafif robot tasarımına izin veriyor. ABB'nin TrueMove ve QuickMove hareket kontrol teknolojisine sahip robotları, minimum 0,03 mm sapma ile sınıfında lider tekrarlanabilirlik özelliğine sahip. Bu yetenekler, yeni robot serisini punta kaynağı, lazer kaynağı, vidalama ve perçinleme gibi karmaşık görevler için ideal hale getirerek otomotiv üreticilerinin yüksek kaliteli montaj elde etmelerine imkan tanıyor.



 
İlginizi Çekebilir: Robotik Otomayonda 2023 Trendleri


ABB Robotik Otomotiv İş Kolu Genel Müdürü Joerg Reger "Yeni robot serimiz, hızla büyüyen elektrikli araç (EV) endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Üreticiler EV'lerin ve pillerin üretimini hızlandırırken, tek tek hücrelerden ve modüllerden eksiksiz paketlere kadar değişen boyutlardaki pilleri işlemek için doğru modele sahip olduklarından emin olmak için çok çeşitli ABB robotları arasından seçim yapabilirler. Ayrıca, yüksek hassasiyetli araç gövde montajı ve punta kaynağı gibi görevleri yerine getirebiliyor ve koltuk veya ön panel takmak için araç içindeki kısıtlı alanlara girebiliyorlar.” dedi.



ABB'nin yeni büyük robotları, Automatica 2023'te ABB standında görücüye çıktı. ABB'nin tamamen otonom mobil robotlarından biri tarafından beslenen, tamamen fonksiyonel bir pil üretim hücresinde çalışan, punta kaynağı görevlerini yerine getirerek, EV pil tepsisi parçalarını yükledi ve boşalttı.



ABB daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji lideridir. Şirketin çözümleri, üretim, hareket, enerjilendirme ve işletimi optimize etmek üzere mühendislik bilgisini ve yazılımı birbirine bağlar. 130 yılı aşkın mükemmellik üzerine inşa edilen ABB'nin ~105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran inovasyonları üretmeye devam ediyor. 

ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, değer katan yazılımımız tarafından tasarlanan ve yönetilen robotlar, Otonom Mobil Robotlar ve makine otomasyon çözümlerini kapsayan kapsamlı ve entegre bir portföye sahip tek şirkettir. Otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar her büyüklükteki ve sektördeki şirketin daha dirençli, esnek ve verimli olmasına yardımcı oluyoruz. ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, müşterileri geleceğin bağlantılı ve işbirliğine dayalı fabrikasına geçişte destekler. İş alanı, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 11.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. go.abb/robotics


Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.