elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Yazıcı Ürünü Otomobil Satışa Sunuluyor

Arizona’da kurulan Amerikan otomotiv teknoloji şirketi Local Motors, bu sene için ilk defa dünya pazarına sunulan, 3D yazıcı ürünü elektrikli otomobilini satmaya başlayacağını duyurdu. Şirket geçen sene Las Vegas’ta düzenlenen SEMA şovunda 3D yazıcıdan üretilen otomobili sergilemişti. Şu anda LM3D Swim modeli için yoğun olarak testlere ve geliştirmelere devam ettiklerini, 2017’nin başlarına doğru üretime başlamayı düşündüklerini açıkladılar.



A- A+
10.11.2015 tarihli yazı 9251 kez okunmuştur.
LM3D Swim, Local Motors’un topluluk üyesi Kevin Lo’nun çalışmasından ilham alınarak tasarlandı. Şirket, Lo’nun tasarımını, modelin parçalarını, elektrikli pencerelerini ve ön camını, üretmek için üstü açık Mazda Miata’nın tasarımınıda modelin açılabilir sunroofu (tavanı) için aldı. Şirketin, modelin prototipini üretmesi ise sadece iki ay sürdü.
 

 
►İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcılar Rehberi


Aracın yaklaşık yüzde yetmiş beşi (gövde panelleri, şasi ve ABS plastik / karbon fiber kullanılarak üretilen kısımları) 3D yazıcıdan çıktı. Şirketin inancı bu yeni yaklaşımın otomotiv sektöründe yeni bir çığır açacağı yönünde. Bu yeni modelle birlikte otomobillerin eskisinden daha hızlı üretileceğini düşünüyorlar. Şirketin sitesinde yer alan açıklamaya göre, şirket aynı zamanda teknoloji yönetimi, pazar bulma, daha güvenli ve verimli sürüş için IBM ve Siemens gibi büyük şirketlerle çalışmak istiyor.
 
 


LM3D Swim tanıtılırken şirketin mühendisleri otomobilin güvenliği, akıllı ve sürdürülebilir olma özellikleri için özenle çalıştıklarını açıkladılar. Sipariş tarihi 2017’de başlayacak olan LM3D serisi araçların 53,000 dolar gibi bir fiyattan satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Meraklı müşteriler de internet üzerinden sipariş vermeye 2016’nın ikinci çeyreğinde başlayabilir.

 


 
Kaynak:

TheEngineer
Gizmag

Yazar: Zeynepgül Bayrı

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.