elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hager Gereksiz Enerji Tüketimi Konusunda Uyarıyor

Enerji tüketimini daha verimli bir şekilde yönetmek hem bireysel tasarruf sağlamak hem de çevre etkilerini azaltmak için büyük bir önem taşıyor. Enerji ve elektrik sistemlerine yönelik ürün ve hizmetleriyle endüstrinin inovasyon liderleri arasında anılan Hager bu konudaki farkındalığın ve günlük hayatta dikkat edilecek basit noktaların altını çiziyor.



A- A+
22.12.2023 tarihli yazı 1556 kez okunmuştur.
Dünyamızdaki enerji kaynaklarımız gün geçtikçe azalıyor. Özellikle ev ve ofislerdeki kontrolsüz ışık kullanımı, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimsiz çalışması gibi birçok etken aşırı enerji sarf edilmesine neden oluyor. Enerji tüketimini daha verimli bir şekilde yönetmek hem bireysel tasarruf sağlamak hem de çevre etkilerini azaltmak için büyük bir önem taşıyor. Enerji ve elektrik sistemlerine yönelik ürün ve hizmetleriyle endüstrinin inovasyon liderleri arasında anılan Hager bu konudaki farkındalığın ve günlük hayatta dikkat edilecek basit noktaların altını çiziyor.



Daha iyi bir gelecek için, enerji verimliliğinin önemi her geçen gün artıyor. Enerji tasarrufu ve karbon nötr hedefine ulaşmanın yolu ise daha bilinçli bir tüketimden geçiyor. Enerji yönetim ve dağıtımından kablo yönetimine, güvenlik sistemlerinden bina otomasyonuna kadar birçok alanda teknoloji odaklı ürün ve hizmetler geliştiren Hager; farkındalığı güçlendirmek için gündelik hayatın içinde bazı basit noktalara dikkat çekiyor. Gün ışığından daha fazla faydalanmak, enerji verimli aydınlatmaları kullanmak, ihtiyaç olmayan cihazları tamamen kapatmak, akıllı prizler kullanmak, enerji verimli cihazlar tercih etmek ve termal izolasyon sağlayan pencere ve yapı elemanları kullanmak bunlardan birkaçı… Bu basit adımlarla hem bireysel enerji faturalarını düşürmek, hem de toplam enerji tüketimini ve dolayısıyla çevresel etkiyi azaltmak mümkün.



 

“Ülkemizde aydınlatma alanında önemli enerji kaybı yaşanıyor”


Binalarımızda oldukça yüksek oranda enerjinin iklimlendirme ve aydınlatma alanlarında kullanıldığına dikkat çeken Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, “Ülkemizde ve dünyada, iklimlendirme, aydınlatma ve elektronik cihazların boşta beklemesi gibi süreçlerde önemli miktarda enerji kaybı yaşanıyor. Özellikle, gereksiz ışık kullanımı, şarjı dolu olan cihazların tekrar tekrar şarj edilmesi ya da sürekli prize bağlı kalması, evde kimse olmadığı halde iklimlendirmenin aşırı sıcak/soğuk ayarlarda çalışması gibi istenmeyen durumlar hem çevreye hem de bütçelerimize ciddi zararlar veriyor. Hager olarak, bu doğrultuda zamana, harekete bağlı veya uzaktan kontrol sağlanabilen ürünlerimiz ile hem bütçe hem de enerji tasarrufuna destek oluyoruz. Günümüz teknolojisi ile üretilen yeni tip aydınlatma ürünlerini sorunsuz şekilde kontrol ederken, aynı zamanda güvenliği de sağlıyoruz. Hager olarak, enerji verimliliği konusunda dünya çapında daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Hager Group Hakkında:


1955 yılından bu yana Akıllı Evler, Bina Otomasyonu, Güvenlik Sistemleri ve Bina Kablo Aksesuarları ile enerji yönetim ve dağıtım sistemlerine öncülük eden Hager Group, enerji dağıtım sektörünün lider şirketlerinden biridir. Bağımsız bir aile şirketi olan ve Almanya'da kurulan Hager Group, endüstrinin inovasyon liderlerinden biri olup, 13.000 çalışana ve 2.8 milyar Euro yıllık ciroya sahiptir. Ürünleri ve sistemleri dünya üzerinde 22 farklı noktada üretilmekte ve yine dünya üzerinde 136'dan fazla ülkede Hager markasına güvenen müşterilere iletilmektedir. Hager’in çözüm ve servis çeşitliliği, enerji dağıtımından kablo yönetimine, güvenlik sistemlerinden bina otomasyonuna kadar uzanmaktadır. Müşteriler ve alanında son derece uzman mühendisler ile sürekli fikir alışverişinde bulunarak proje çözümleri üretilmesi, Hager’in en temel çalışma prensibidir. Enerji verimliliği sağlayarak doğanın korunması ve uygun maliyette en kaliteli projelerin üretilmesi ise Hager’in en önemli amacıdır.
 


Kaynak:




      

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.