elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric'in Düzenlediği Power to the Cloud Konferansı Dubai’de Gerçekleştirildi

Schneider Electric tarafından geleneksel olarak düzenlenen Power to The Cloud Konferansı’nda, akıllı şebekelerin etkin bir ekonomi, BT ve enerji dünyalarının yakınlaşmasıyla gerçekleşebileceğine dikkat çekildi.



A- A+
12.12.2013 tarihli yazı 9457 kez okunmuştur.
Akıllı şebekeler için 3’lü entegrasyon şart

Enerji yönetiminde dünya çapında uzman Schneider Electric tarafından her yıl düzenlenen Power to the Cloud Konferansı, Dubai’de gerçekleştirildi. Açılışını, Yüksek Enerji Konseyi Başkanı ve DEWA Genel Müdür ve CEO'su Saeed Mohammed Al Tayer’in gerçekleştirildiği konferansta, akıllı şehirler ve veri merkezleri alanında küresel çapta uzman olan çok sayıda katılımcı buluştu.

 
Ortadoğu, Türkiye ve Afrika genelinde, BT ve kamu sektörlerinden uzmanların ve bilirkişilerin ilgisini çeken konferansta, önümüzdeki 40 yıl içinde iki katına çıkması beklenen enerji tüketimi zorunluluğunun üzerinde duruldu. Ayrıca uzmanlar, CO2 emisyonlarını mevcut seviyelerinin neredeyse yarısı kadar azaltmanın ve enerji verimliliğini dört kat artırmanın önemini gündeme getirdi. Konferansta, daha verimli şehirlerden oluşan bir dünya inşa etmek için veri merkezlerinin artan rolü de konuşuldu.

 
Etkin veri merkezi yönetimi için çözümler sunan Schneider Electric’in Orta Doğu ve Afrika BT Bölümü Başkan Yardımcısı Thierry Chamayou, şunları söyledi: “BT alanında gerçekleşen büyüme ve kentleşmenin yanı sıra ekonomilerimizde gerçekleşen sanayileşme ve dijitalleşme, günümüzde gerçekleşen yüksek enerji tüketimine neden oluyor. Küresel ekonomiler geliştikçe bu büyüme de devam edecektir. 2010 yılında internete bağlanan cihaz sayısı yaklaşık 12,5 milyarken, 2015 itibarıyla 7,2 milyar olması tahmin edilen dünya nüfusuna karşın internete bağlanan cihaz sayısının 25 milyar olması bekleniyor. Orta Doğu'da bu büyümenin kalbi, Dubai'dir. Şehrin akıllı kent olma hedefi, planlı yüksek teknoloji altyapıyla birleştiğinde Dubai, yeniçağın sürdürülebilirlik emsali olacaktır.”

Schneider Electric’ten Sürdürülebilir Geleceğe Destek

“Sürdürülebilir enerjiler için çözüme, daha temiz bir nesil, daha fazla verimlilik ve daha akıllı bir şebekenin bir araya gelmesiyle ulaşılacak” diyen Chamayou, Schneider Electric’in bu noktadaki rolünü şöyle aktardı:
 
“Verimlilik ekonomisi, akıllı şebekenin tüm unsurlarını birleştirmek ve yönetmek üzere, BT dünyalarının ve enerjinin yakınsamasıyla doğar; böylece en çevreci enerji, en ucuz fiyata ve istenilen zamanda sağlanabilir. Schneider Electric olarak, enerji tüketimini, kWh başına maliyeti ve işletme giderlerini azaltabilmek ve kendine yeten, net pozitif zihniyet oluşturabilmek için hizmet araçlarını tasarruflu kullanmanın, entegre etmenin ve merkezi olmayan üretim araçları kullanmanın zamanı geldiğine inanıyoruz. Ayrıca, akıllı, gerçek zamanlı veri ve bilgiler aracılığıyla bağlanmanın; açık platformlar üzerinden entegre sistemlerle enerjiyi en iyi şekilde kullanmanın ve ulaştırmanın da tam zamandır. Schneider Electric, sürdürülebilir bir gelecek için doğru düşünce ve eylemleri ortaya çıkarmak üzere insanları, noktaları ve araçları birbirlerine bağlamak konusunda önemli bir rol oynar.”
 

Konferansta IBM, Intel, HP, Dell, Cisco'dan ve bölgesel ve uluslararası şirketlerden de birçok yönetici yer aldı.
 
Konferansla birlikte düzenlenen sergi; bir otel, telekomünikasyon firması, banka, hastane, üniversite, EV (elektrikli taşıt) istasyonu ve veri merkezi ortamlarının simülasyonlarının sergilendiği 1.400 metrekarelik bir alanda gerçekleşti.
 
Schneider Electric Hakkında

100'den fazla ülkede faaliyet gösteren ve enerji yönetimi alanında dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric; lider konumda olduğu Tesisler ve Altyapı, Endüstri ve Makine İmalatçıları, Endüstriyel Binalar, Veri Merkezleri ve Ağlar ile Konut kategorilerinde, çeşitli pazar segmentlerinde entegre çözümler sunmaktadır. Enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde kullanılmasına odaklanan şirketin 140.000'den fazla çalışanı; bireylerin ve kurumların enerjilerini en iyi şekilde kullanmalarına aktif bir şekilde yardım etme taahhüdüyle 2012 yılında 24 milyar Euro tutarında satış rakamına ulaşmıştır.
 
Engin Gülgör Engin Gülgör Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır