elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Play Hediye Kartları Artık Türkiye’de de Geçerli Olacak

Google yaptığı duyuru ile alışveriş kartı olan Gift Card’ların artık Türkiye’de de kullanılabileceğini açıkladı. Peki Gift Card’lar nedir? Neler yapılabilir? Detaylar haberimizde.



A- A+
10.12.2014 tarihli yazı 12121 kez okunmuştur.
Google’ın uygulama mağazı olan Google Play Store’da, alışveriş yapmayı kolaylaştıran Google Play hediye kartları, ülkemizde günümüze kadar satın alınamıyor ve kullanılamıyordu. Android kullanıcılarının böyle bir özellikten mahrum kalması, kullanıcının ücretli bir uygulama indirmek istediğinde kredi kartıyla ödeme zorunluluğuna sebep oluyordu. Ancak Google yaptığı bir açıklama ile bu probleme artık son veriyor. Yapılan açıklamaya göre bu kartlar artık Türkiye ve Güney Kore’de de kullanılabilecek.
 
 
 
 
 
 
Yıl başında ücretlendirmeleri Türk lirası üzerinden de yapmaya başlayan Google, artık Gift Card’ların Türkiye’de tanımlanmasına izin veriyor. Google’ın resmi duyuru sitesinde yapılan açıklamaya göre bu kartların değeri 25 TL, 50 TL ve 100 TL olacak. Ücretli uygulama indirmede kredi kartı kullanma zorunluluğunu kaldıran bu kartlar, önümüzdeki günlerde tüm teknoloji marketlerde satışa sunulacak. Bu uygulama ile App Store ile Google Play arasındaki rekabet Türkiye’de de derinleşecek gibi duruyor.
  
 
 
  
 ►İlginizi Çekebilir: Mühendisler İçin Android Uygulamaları
 
 

Gift Card Nasıl Kullanılır?

 
Gift Card, aktif bir Gmail hesabı ile buradaki adresten  girilerek ev adresi düzenlendikten sonra bu adresteki kutucuğa hediye kart kodu girilerek kullanılabiliyor. Ev adresi olarak önceden Amerika kaynaklı bir adres girmek zorunda kalan Türk kullanıcılar, artık buraya kendi adreslerini yazabilecek. Böylece ücretli uygulamalar herhangi bir problemle karşılaşmadan indirilebilecek.
 
 
 
 
Kaynak:

Google
 
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır