elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ENERJİSA 2013'de Yaklaşık 500MW'lık 7 Hidroelektrik Santralini Devreye Aldı

ENERJİSA yenilenebilir enerji portföyünü genişletiyor. ENERJİSA, geçtiğimiz aylarda Dağdelen HES (8 MW), Kandil HES (207 MW), Kuşaklı HES (20 MW), Köprü HES (156 MW), Sarıgüzel HES (103 MW), Çambaşı HES (45 MW) santrallarını devreye almıştı. Son olarak Kavşak Bendi HES (62 MW) santrallerini devreye alan Enerjisa, bugün geldiği noktada 2435 MW kurulu güce ulaşmıştır. Gelinen son nokta ve ENERJİSA hakkındaki bilgilere haberin detaylarından ulaşabilirsiniz.



A- A+
26.12.2013 tarihli yazı 11435 kez okunmuştur.
ENERJİSA, 2015 yılı için belirlediği 5.000 MW kurulu güç hedefi doğrultusunda üretim santrallarını devreye almaya devam ediyor.

Türkiye’nin elektrik enerjisi ihtiyacını en güvenilir ve çevreyle uyumlu bir şekilde karşılamak için kaynak çeşitliği yaratan ENERJİSA, yenilenebilir enerji portföyünü genişletiyor. Enerjisa, geçtiğimiz aylarda Dağdelen HES (8 MW), Kandil HES (207 MW), Kuşaklı HES (20 MW), Köprü HES (156 MW), Sarıgüzel HES (103 MW) santrallarını devreye almıştı. Son olarak, 20 Aralık 2013’te tüm üniteleri ile Çambaşı HES (45 MW) ve 1. ünitesi ile Kavşak Bendi HES (62 MW) santrallarını devreye alan ENERJİSA, bugün geldiği noktada 2435 MW kurulu güce ulaşmıştır.
 

Kavşak Bendi Santrali

 
►İlginizi Çekebilir: Enerji İletim Hatları | 1. Bölüm


ENERJİSA CEO’su Yetik K. Mert, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Devreye aldığımız tüm projelerde, Türkiye’nin enerji ihtiyacını yenilikçi teknolojiler ile karşılamaya yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda, karbon salınımının azaltılmasına katkıda bulunuyor ve yenilenebilir enerji kaynaklarını üretim portföyümüze katmaya devam ediyoruz. 2013’de yenilenebilir enerjinin portföyümüzdeki payını yüzde 23’den yüzde 51’e yükselttik.” şeklinde konuştu.
 
Köprü Barajı ve HES

Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında sektördeki öncü ve lider konumunu güçlendirerek bölgesel bir güç olmayı hedefleyen ENERJİSA, Türkiye elektrik ve doğal gaz sektörlerinin her anlamda sürdürülebilirliğine katkıda bulunmaya devam edecek.


ENERJİSA Hakkında

1996 yılında Sabancı şirketlerinin elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere otoprodüktör olarak kurulan ENERJİSA, 2007 yılı Mayıs ayında Sabancı Holding ile Avrupa’nın önde gelen elektrik şirketlerinden biri olan Verbund tarafından imzalanan, eşit hisse ve yönetim ortaklığına dayalı ortaklık anlaşması sonrasında, Türkiye elektrik enerjisi sektöründe üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticareti içeren dikey entegrasyona dayalı bir stratejiyle pazarda liderlik hedefleyen bir şirket haline gelmiştir. Bu tarih itibariyle, Sabancı Holding ve Verbund Türkiye’de, nükleer enerji yatırımları hariç, elektrik sektöründeki tüm faaliyetlerini birlikte gerçekleştirmişlerdir.
 

 
 


Sabancı Enerji Grubu Verbund’un 2012 yılında stratejik bir karar ile ENERJİSA’daki %50 hissesini dünyanın en büyük özel elektrik ve doğal gaz şirketlerinden biri olan E.ON’a devretmek üzere görüşmelere başlamasına müteakip, 2012 Aralık ayında dünyanın lider enerji uzmanı E.ON ile ortaklık anlaşması imzalamıştır. E.ON dünyadaki en büyük elektrik ve doğalgaz şirketlerinden biridir.

ENERJİSA bundan sonra yoluna Sabancı Holding ve E.ON’un eşit hisse yapısına dayalı ortaklığında devam edecektir. Sabancı Holding ve E.ON ortaklığıyla, bölgesel güç olmaya hazırlanan ENERJİSA'nın 2020 yılına yönelik hedefleri 7.500 MW kurulu güce ulaşmak ve elektrik dağıtımında 9 milyonun üzerinde müşteriye hizmet vermek olarak tanımlanmıştır. Ayrıca ENERJİSA'nın iş kapsamına Türkiye doğal gaz sektöründe bir oyuncu olarak doğal gaz ithalatı ve ticareti alanında da faaliyet göstermek dahil edilmiştir.

ENERJİSA, Türkiye’de elektrik enerjisi sektöründe üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticareti içeren bir stratejiyle liderlik hedeflemektedir. Bu hedefe yönelik faaliyetler, 2011 yılında kurulan ve ENERJİSA Enerji Üretim, ENERJİSA Elektrik Enerjisi Toptan Satış, ENERJİSA Elektrik Perakende Satış, ENERJİSA Doğal Gaz Toptan Satış ve Başkent Elektrik Dağıtım operasyonel şirketlerini bünyesinde bulunduran, çatı şirketi ENERJİSA Enerji A.Ş. tarafından sürdürülmektedir.


 
Engin Gülgör Engin Gülgör Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır