elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2016 İhracat Başarı Ödülleri’nde İkincilik Ödülü Siemens’in

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) tarafından düzenlenen 2016 yılı İhracat Başarı Ödülleri’nde "Türkiye’de Elektrik Üretim ve Dağıtım Ekipmanları" kategorisinde ikincilik ödülü Siemens’e verildi. Detaylar haberimizin devamında...



A- A+
22.04.2017 tarihli yazı 5625 kez okunmuştur.

Siemens Bir Ödüle Daha Layık Görüldü

2016 yılında 10,2 milyar dolara ulaşan ihracat rakamlarıyla son yıllarda hızlı büyüme gösteren elektrik, elektronik ve hizmet sektöründe en çok ihracatı gerçekleştiren firmalar 14 Nisan Cuma günü yapılan bir törenle ödüllendirildi. Elektrik-Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) tarafından düzenlenen ödül töreninde Siemens, ‘TET İhracat Başarı Ödülü’ almaya hak kazanarak, "elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları kategorisi"nde ikinciliğe layık görüldü.
 
 

 
Siemens olarak bu ödüle layık görülmekten oldukça mutlu olduklarını vurgulayan Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi ve Enerji Yönetimi Direktörü Oğuz Tezel, "hızla büyümekte olan elektrik, elektronik ve hizmet sektöründe en çok ihracatı gerçekleştiren ikinci firma olmanın kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu" belirtti. 2016 yılında Türkiye’nin küresel pazarlarla rekabet konusunda büyük bir atılım gösterdiğini söyleyen Tezel, Siemens olarak hem sektöre hem de ülke ekonomisine değer katacak yatırımlarına devam edeceklerini vurguladı.
 

Siemens Hakkında
 
Siemens AG (Berlin ve Münih), 165 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynak verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens aynı zamanda, off-shore rüzgar türbini inşasında, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedarikinde ve enerji iletimi çözümlerinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümlerinde de öncülük yapmaktadır. Şirket, bunun yanında önemli medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2016'da sona eren 2016 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 79,6 milyar euro, net kârı ise 5,6 milyar eurodur. Eylül 2016 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 351.000'dir.
 

Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: