elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2012 İş Dünyasının En Çok Konuşulan İsimleri

2012’de iş dünyasında öne çıkan isimler kimler oldu? Medyada en fazla hangi iş insanı yer aldı? Medya Takip Merkezi (MTM) yıl boyunca yayınlanan tüm haberleri inceleyerek iş dünyasının lider isimlerini ortaya koydu.



A- A+
22.12.2012 tarihli yazı 10737 kez okunmuştur.
Ekonomik krizin kendini hissettirmeyi sürdürdüğü ve komşu ülkelerde radikal gelişmelerin yaşandığı 2012 yılı, iş dünyasını yatırımlarında daha temkinli davranmaya itse de, medya yansımaları iş dünyasının bu yıl itibar kazanmaya, farkındalık yaratmaya ve iletişime odaklandığını gösteriyor.
En çok konuşulan iş insanları listesinde ilk on isim 2012 yılında, bir önceki yıla göre yarı yarıya yenilendi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Acıbadem Holding Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ve IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen ilk on arasına 2012 yılında dahil olan isimler olurken, listeye girebilen tek iş kadını, 2011 yılında olduğu gibi Güler Sabancı oldu.


İLK SIRAYI ALİ AĞAOĞLU ALDI


Rapora göre, yılın en çok konuşulan ve şirketlerini konuşturan iş adamları ve üst düzey yöneticileri arasında ilk sırayı Ali Ağaoğlu aldı. Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’nu takip eden isim, listedeki tek iş kadını olan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı oldu. 2012’nin medyada en fazla yer bulan diğer ismi ise Aydın Doğan’dı.

YILIN EN ÇOK KONUŞULAN İŞ İNSANLARI LİSTESİ


TOPLUMSAL ÇALIŞMALARIYLA ÖN PLANDA OLAN İŞ İNSANLARI

 

Şirket yöneticiliklerinin yanısıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaparak toplumsal sorumlulukları üstlenen iş insanları listesinde, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş geçen yılın listesindeki yerlerini korudular


ŞİRKET YÖNETİCİLİĞİ VE STK BAŞKANLIĞINI BİR ARADA YAPAN İŞ İNSANLARI LİSTESİ

 
KADINLAR İŞ DÜNYASINDA ARKA PLANDA

Rapora göre, iş insanları listesinde yer alan tek kadın Güler Sabancı olurken, en çok habere konu olan 10 işadamı yaklaşık elli bin haberle sıralamada yer alırken, ilk on iş kadını listesinde yer alan iş kadınlarının toplam haber sayısı ise 19 binde kaldı.
2012’de medyanın en çok yer verdiği iş kadınlarına bakıldığında, ilk sıradaki Güler Sabancı’nın ardından, Akbank Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Suzan Sabancı Dinçer geldi. Yıl içerisinde Türk-İngiliz İş Konseyi’ne tekrar başkan seçilmesi ile medyada adından en fazla söz ettiren Sabancı Dinçer, Britanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde yapmış olduğu katkılardan dolayı Kraliçe II. Elizabeth’in kendisine verdiği nişan ile de gündeme geldi.
Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, yıl genelinde medyanın en çok yer verdiği iş kadınlarından bir diğeri oldu. Bin 956 haber ve yazıda yer alan Timuray’ı Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş izledi.

YILIN EN ÇOK KONUŞULAN İŞ KADINLARI LİSTESİ


Orçun ŞEN Orçun ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır