elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sağlık Sektöründe İnovatif Teknolojiler

İnovatif düşünceler sağlık sektörüne nasıl yorumlanıyor? Günlük yaşantımızda adını duyacağımız sağlık teknolojileri neler? Hangisi kullanılabilir, hangisi kullanılamaz gelin beraber göz atalım...



A- A+
03.02.2015 tarihli yazı 12186 kez okunmuştur.
Basit fikirlerin aslında çok kıymetli olduğunu gördüğümüz, 2015 yılında en çok duyulacak 5 sağlık teknolojisini sizlerle paylaşıyoruz.
 
1) Akıllı İlaç Kutusu
 
İlaçları saatinde almak çok önemli ancak günlük koşuşturma da bu unutulabiliyor. Yaşı ilerlemiş ve unutkanlık sorunu olan hastalarda ise ilaç saatlerini unutmak daha çok görülen bir sorun. İlaçların ne zaman alınması gerektiğini hatırlatan bu kutuya Liif adı veriliyor. Bu kutu telefon ve bluetooth aracılığıyla kablosuz bağlanıyor. 4 bölmeli kutu 60$, 7 bölmeli kutu 75$ olacağı tahmin ediliyor. 
 


►İlginizi Çekebilir :  Kumlu Tepelerin Fatihi Robot Yılanlar



2) Egzersiz Koltuğu
 
Yoğun iş günlerinde oturduğumuz koltuklar saat ilerledikçe bedenimize rahatsızlık vermeye başlıyor. Böyle olunca da daha yorgun ve verimsiz çalışılıyor. Hatta bel ve boyun fıtıkları kendini göstermeye başlıyor. Peki ofisiniz de egzersiz yapabileceğiniz bir koltuğunuz olsa? TAO Wellness, ofisinizde oturduğunuz yerden aynı anda farklı kaslarınıza masaj yapan koltuğu geliştirdi. Bel, boyun fıtıkları ve ağrılı geçen çalışma saatleri son bulacak gibi.
 

 




3) Ruh Halinden Anlayan Saat
 
Akıllı bileklikler son zamanlarda günlük yaşantımızda daha fazla yer almaya başladı. Öyle ki akıllı bileklikler adım sayısını, kalp atışımızı, yaktığımız kaloriyi hesaplıyor. Peki ruh halinden anlayan saat neler neler yapabilir? Üründe kan basıncını, kalp atış hızını, uyku döngüsünü, adım sayısının verilerini toplayan sensörleri var. Bunları hesapladıktan sonra ruh haliniz ile ilgili bilgiler veriyor. Hatta size sakinleşebilmek için ipuçları veriyor. Ürünün satış fiyatının 170 $ olması bekleniyor.
 


4) Yüksek Teknolojili Egzersiz Minderi
 
Gelişmiş teknolojilerle yapılan bu minderin özelliği, kişilerin vücutların formda olup olmadığı hakkında değerlendirmeler yapıyor. Aynı zamanda bacak ve bot uzunluklarına göre kişiye özel egzersiz hareketlerini belirliyor. Egzersiz minderinin satış fiyatının 297$ olacağı belirtildi.
 

 
►İlginizi Çekebilir :  İlk Yerli Üretim Yüksek Hızlı Tren


5) Akıllı Emzik
 
Çocukların hastalandıklarında ne kadar huzursuz olduklarını hepimiz biliyoruz. Bu sırada onların ateşlerini ölçmek ve kontrol altında tutmak oldukça zor. Akıllı emzik sayesinde hastalanan çocuğun ateşini, ebeveynlerin akıllı telefonlarına bildirim gidecek. Ateş düşürücü ilaçların çocuğa nasıl etki ettiğini akıllı telefonlarıyla izleyebilecek. Emziklerin çok çabuk kaybolduğunu düşünen Blue Maestro firması, kaybolma durumunda emziğin yerini yine telefonları sayesinde bulabilecek. Akıllı emziğin bedeli ise 40$ olacağı söyleniyor.
 



Kaynak:
►CES 
►Tübitak
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar