elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Rusya 2030'da Ay'a Uzay Üssü Kurmayı Planlıyor

Rusya'nın bir sonraki hedefi hazırladığı yeni yol haritasıyla 2030 yılında Ay'da bir uzay üssü kurabilmek. Bu yol haritası böyle bir üssün kurulabileceğini gösteriyor ve bu konunun uzun süredir Rusya'nın ilgisini çektiğini düşünürsek Rusya bir hayli iddialı görünüyor. Ayrıntılar yazımızın içerisinde.



A- A+
04.06.2014 tarihli yazı 9066 kez okunmuştur.
NASA’nın Ay'da ve küçük gezegenlerde yaşam ve Ay'da bir üs inşasıyla ilgili spekülasyonları küçük bir fısıltı başlattı. Amerika’nın özellikle belli bir alana çok fazla ilgi göstermesi, Rusya’nın da bu yarışa katılması için kaçınılmaz oldu. Hepimiz bu iki ülke arasındaki soğuk savaşın hala devam ettiğini biliyoruz.
 


Ancak Rusya’nın zaten Uluslararası Uzay İstasyonu Savunma Kurumunun çok önemli bir üyesi olduğunu öğrenmek sizler için bir sürpriz olmayacaktır. Bu uzun süredir Rusya’nın ilgisini çeken bir konu ve Rus uzmanlara göre; Ay uzayda keşif gezisi yapmak için bir geçit.

Rusya Bilimler Akademisi, Moskova Devlet Üniversitesi ve Roscosmos(özel firma) olarak bilinen prestijli enstitülerin saygın üyelerinden oluşan bir kurul tarafından bir yol haritası hazırlandı. Eğer her şey plana uygun giderse bu yol haritasına göre Rusya 2030 yılında Ay’da bir koloniye sahip olacak. Bu özel koloninin amacı uzay keşfinde kullanılacak bir üs inşa etmek olarak açıklandı. Kurul bütün rakip ülkelerden önce bu sistemi kurmayı hedefliyor.
 

 

Yol haritasına göre proje 2016’da ay şeklindeki bir gezginci makineyle mineraller ve su kaynakları bakımından zengin bir yerleşim alanı için Ay'ın yüzeyini araştırmaya başlayacak. İnsanların yer aldığı görevler ise 2028’de başlayacak; fakat insanlar 2030’a kadar yüzeye yerleşemeyecekler. Yani hedeflenen üssün inşasını tamamlamak için gereken 10 yıl gibi bir süre geçene kadar Ay'da yerleşik hayat olmayacak. Maliyet tahmini ise kamu ve özel kuruluşlar tarafından karşılanacak 816 milyon dolar gibi bir rakam olarak duruyor.
 


Ivan Moiseyev'e göre Ay “Uzayın derinliklerine giden yoldaki ilk adım” ve bu nedenle Ay'da sadece bir üs kurmak Rusya’nın temel hedefi değil. Bunun yerine Rusya uzay ve diğer gezegen ve yıldızların keşfi için bu üssü bir kalkış rampası olarak kullanmayı planlıyor.


Kaynak :


►wonderfulengineering.com
 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.