elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YAZARIN TÜM MAKALELERİ Sümeyye VARMIŞ

Thread Nedir? Thread C'de Nasıl Kullanılır ve Nasıl Yazılır?

Thread Nedir? Thread C'de Nasıl Kullanılır ve Nasıl Yazılır? Thread’ler sayesinde process’ler aynı anda birden fazla işin yapabilmektedir. Thread’ler aynı anda sadece tek bir işi yerine getirirler. Bir process birden fazla thread’e sahip olabilir. Bu yazımızda C programlama dilinde thread oluşturmaya değineceğiz.

devam >>
C# ile Veri Yapıları: Linked List (Bağlı Liste)

C# ile Veri Yapıları: Linked List (Bağlı Liste) Bağlı listeler programcılara çeşitli kolaylıklar sağlar. Sağladığı kolaylıklar sayesinde yaygın olarak kullanılır ve tercih edilirler. Bağlı listeler, dizi veri yapısına benzer ancak dizilere göre daha avantajlıdır. Bağlı listeler, dinamik veri yapılarıdı...

devam >>
Arduino ile Yangın Söndüren Robot Yapımı

Arduino ile Yangın Söndüren Robot Yapımı Arduino ile yapılabilecek çok fazla eğlenceli proje bulunuyor. Bu yazımızda hep birlikte yangın söndüren robot yapacağız. Bir robot tasarlayıp, ateşe doğru hareket edip, ateşin yakınına geldiğinde ise su püskürten bir araç. Evet bu robotu Arduino ile tasa...

devam >>
Neden Arduino Öğrenmeliyiz? Arduino Öğrenmeye Değer mi?

Neden Arduino Öğrenmeliyiz? Arduino Öğrenmeye Değer mi? Arduino, belki daha önce duydunuz, belki de duymadınız. Ne olduğu, ne yapabileceği veya neden umursamanız gerektiği hakkında hiçbir fikriniz olmayabilir. Karşınızda "Neden"leri ile Arduino...

devam >>
Arduino ve Ultrasonik Sensör ile Engelden Kaçan Robot Yapımı

Arduino ve Ultrasonik Sensör ile Engelden Kaçan Robot Yapımı Engelden kaçan robot, önündeki engeli otomatik olarak algılayabilen ve kendisini başka yöne çevirerek engelden kaçabilmektedir. Arduino ve ultrasonik sensör kullanarak yapacağımız bu proje hakkındaki detaylar yazımızın devamında.

devam >>
 Arduino I2C Haberleşme Nedir?

Arduino I2C Haberleşme Nedir? Arduino'da sensörlerle veya diğer kartlarla haberleşmek için farklı protokoller vardır. Peki Wire kütüphanesi nedir? Arduino I2C haberleşme nasıl yapılır?

devam >>
Arduino SPI Haberleşme Nedir?

Arduino SPI Haberleşme Nedir? Mikrodenetleyiciler arasındaki iletişim için kullanılan seri haberleşme yöntemlerinden biri olan SPI haberleşme, endüstri 4.0 ile daha önemli bir konuma geldi. Bu yazımızda Arduino SPI Haberleşme konusuna değindik.

devam >>
Arduino Pinleri ve Fonksiyonları

Arduino Pinleri ve Fonksiyonları Projelerde büyük bir kolaylık sağlayan Arduino üzerinde bulunan pinleri ve bu pinlerin fonksiyonlarını biliyor musunuz? Bu yazımızda Arduino pinleri ve fonksiyonlarını ele aldık.

devam >>
Toplam 8 içerik bulundu. Görüntülenen 1 - 8
1