Kriz nükleer santral ihalesini etkilemez
TETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, küresel finansal krizin kredi sorunu yaratmasının ihaleye engel olmayacağını söyledi.
Şirketlerin istemesine rağmen ihaleyi ertelememe kararını savunan Gökkaya, "Diyelim ki bunu biraz daha uzattık; başka krizlerin olmayacağını düşünebilir misiniz? Bu sürecin krizin içerisinde boğulacağını düşünmüyorum. 24'ünde yarışmayı neticelendireceğiz" dedi.
24 Eylül'de dokümanları içeren zarfların açılacağını, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun (TAEK) ölçütlerine uyumu gösteren zarfların açılmadan bu kuruma verileceğini anlatan Gökkaya, bu aşamada ihaleye ara verileceğini, TAEK en geç 15 gün içinde şirketlere olur verdikten sonra fiyat tekliflerinin açılacağını bildirdi.
En düşük teklifi veren şirketin Bakanlar Kurulu onayına sunulacağını belirten Gökkaya, Bakanlar Kurulu bu şirketi uygun bulmazsa ikinci şirketin seçilmesinin mümkün olup olmadığı konusunda ise mevzuatta açık hüküm bulunmadığını söyledi.
Sabancı Grubu'nun erteleme olmaması ve sigorta gibi bazı ihale koşulları nedeniyle teklif vermeyebileceklerinin anımsatılmasına üzerine Gökkaya, ümidini yitirmediğini şirketlerin dünyadaki gelişmeleri ve kendi çıkarlarını düşünüp yarışmaya gireceklerini zannettiğini söyledi.
Nükleer santral için şartname alan şirketler şöyle: "AECL Atomic Energy Of Canada Limited (Kanada), Itochu Corporation (Japonya), Vinci Construction Grand Projets (Fransa), Suez Tractebel (Fransa-Belçika), Atostroyexport (Rusya), KEPCO (Güney Kore-Türkiye), China Nuclear Power Components Co. (Çin), Unit Investment N.V. (Hollanda), Hacı Ömer Sabancı Holding (Türkiye), Alsim-Alarko Sanayi Tesisleri (Türkiye), Hattat Holding (Türkiye), RWE (Almanya), Akenerji (Türkiye)."
Kaynak: ANKA
-
Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
Senplus Pano Sistem Tanıtımı I Webinar
-
Nasıl Dönüşür | Rüzgar Enerjisi
-
Nasıl Dönüşür | Hava Kalitesi İndeksi
-
Nasıl Dönüşür | Sorumlu Üretim ve Tüketim
-
Webinar I Sigma Elektrik'ten Yeni ve Yenilikçi Ürün Portföyü Tanıtım Webinarı
-
Nasıl Dönüşür | Eko Etiket
-
Nasıl Dönüşür | Uzaktan Erişim
-
Nasıl Dönüşür | Paris Anlaşması
-
Temel Elektrik Testlerinde Sık Yapılan Hatalar ve Doğru Uygulamalar Nelerdir?
-
Advantech ile Akıllı Bağlantı Altyapıları, IT ve OT Entegrasyonunu Hızlandırıyor