elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Vancouver İzmarit Geri Dönüşümü Programını Başlattı

Sigara izmaritleri hakkında neler söyleyebilirsiniz? Onların kötü görüntüsünün yanında, doğada ayrışmazlar ve sudaki mikroorganizmalar için çok zehirli bir konumda bulunmaktadırlar. Bu yazımızda Vancouver Şehri'nde ki sigara izmariti geri dönüşümü ile çevreye ne kadar fayda sağladıklarını inceleyeceğiz.



A- A+
18.11.2013 tarihli yazı 14953 kez okunmuştur.
Vancouver, sigara atık yönetimi programının bir parçası olarak 110 sigara geri dönüşüm ünitesine sahip birkaç blok üzerinde kurulmuştur. Ortaya atılan bu fikir, izmaritleri tutarak depolamanın yanı sıra aynı zamanda sokaklardaki çöpleri de ortadan kaldıracaktır. İnsanlar, evlerindeki ve işyerlkerindeki izmaritleri de geri dönüşüme göndermek üzere proje kapsamında bilgilendirilecektir. Ve proje ile hiçbir sigara izmariti geri dönüştürülmeden bırakılmayacaktır.

 
► İlginizi Çekebilir: En Yeşil 10 Bina

 


 
Geri dönüşüm sonucu elde edilen ürün filtrelerden geçirilerek, selüloz asetat gibi endüstriyel ürünlerin üretiminde kullanılmaktadır. Buna ek olarak izmaritlerden gelen tütün kompost olacak şekilde yan ürün olarak kullanılmaktadır.
 
 


♦ Vancouver Şehri'nin Görünümü

 
Bu arada Çin'in Xi'an Jiaotong Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, bu atılan sigara izmaritlerinin, pas önleyici çelik üretiminde kullanılabileceği bulunmuştur. Sigara atık programı Yeşil Şehir 2.020 Eylem Planı kapsamında, Vancouver'ın 2020 yılına kadar dünyanın en yeşil kenti olmasını hedeflemektedir.


KAYNAK:


► Vancouver


 
 
Alper   Görkey Alper Görkey Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.