elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elon Musk Taylandlı Çocuklar için Denizaltı Geliştirdi

Elon Musk, Tayland’da meydana gelen mağara faciasında mahsur kalan çocukları kurtarmak için SpaceX ve Boring şirketlerinin mühendislerinin Tayland'a gideceğini duyurdu.



A- A+
10.07.2018 tarihli yazı 7742 kez okunmuştur.
Tayland’da 12 çocuk ile antrenörleri, şiddetli yağmur nedeniyle kapanan mağarada mahsur kaldı. Kurtarma çalışmaları sürerken, bu sürece yardımcı olmak isteyen Elon Musk, SpaceX ve Boring Company mühendislerini yardım için Tayland’a göndermişti. Daha sonra ekibiyle birlikte bir çözüm bulan Musk ve çalışma arkadaşları, küçük ve çocuk boyutunda bir denizaltı tasarladılar.
 


►İlginizi Çekebilir: Elon Musk Kimdir?
 
Pazartesi günü Musk, Los Angeles’taki bir havuzda cihazı test eden mühendislerin görüntülerini ve metalik bölmeyi su altında simüle edilmiş dar bir geçit boyunca manevra etmek de dahil olmak üzere Twitter'daki kurtarma bölmesinin fotoğraflarını ve videolarını paylaştı.

Musk sosyal medya hesabından, denizaltının 2 dalgıç tarafından taşınabilecek kadar hafif olduğunu ve dar boşluklardan rahatlıkla geçecek kadar küçük aynı zamanda da son derece sağlam olduğunu belirtti. Mini denizaltının Tayland’a ulaşması yaklaşık 17 saat sürmektedir. Cihazın gövdesi SpaceX’in Falcon 9 roketi için bir tüpten üretildi. Musk, denizaltının oksijen tanklarına bağlanmak için ön ve arkada dört bağlantı noktasına sahip olduğunu söyledi.

Musk ve ekibi, bir SpaceX sözcüsü aracılığıyla Tayland'daki yetkililerle temasa geçti ve Musk Pazar günü tweet'lerini, kurtarma operasyonuna yardımcı olan dalış ekiplerinden alınan geribildirimlere dayanarak tweetledi.

Elon Musk, ‘Umarım yararlıdır. Aksi takdirde, belki de gelecekte yaralı olacak.’ diyerek şu anki kurtarmada kullanılan bu denizaltının işe yaramaması durumunda, cihazı diğer uygulamalar için geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

Elon Musk, Taylanda giderek mağaraya girdi ve düşüncelerini Twitter hesabından aktardı: ‘Mağara 3’ten yeni çıktım. Mini denizaltı ihtiyaç duyulması halinde hazır bekliyor. Roket parçalarından yapıldı. İsmini, mahsur kalan çocukların takımının adı olan Wild Boar’dan alıyor. Denizaltını, ileride lazım olur diye burada bırakıyorum. Tayland çok güzel bir ülke.’

 


►İlginizi Çekebilir: Denizaltıların Arkasındaki Mühendislik


Güncelleme: Taylandlı çocuklar, sağlıklı bir şekilde kurtarıldı.


Kaynak:
nbcnews.com

Merve  SEVER Merve SEVER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.