elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss’un Hedefi en geç 2030’a kadar CO2 nötr olmak

Dünya çapında enerji tasarrufu ve düşük CO2 emisyonu sağlayan teknoloji ve çözümler sağlayan Danfoss, en geç 2030 yılına kadar dünya çapındaki operasyonlarının tümünde CO2 nötr olacak.



A- A+
11.02.2020 tarihli yazı 20460 kez okunmuştur.
Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri olan ve geçtiğimiz yıllarda dünya çapındaki enerji yoğunluğunu büyük ölçüde azaltan Danfoss, enerji tüketimini daha da azaltmak ve tüm operasyonlarındaki mevcut enerji talebini yenilenebilir enerjiye geçirmek için ek faaliyetler de başlatıyor. Danfoss, en geç 2030 yılına kadar dünya çapındaki operasyonlarının tümünde CO2 nötr olma hedefi için, şirket aracı filosunun tamamını elektrikli araçlardan oluşması gibi birçok adım belirledi.

Danfoss Başkan ve CEO Kim Fausing konuyla ilgili şunları söyledi: "Enerji tasarrufuna odaklanmak, sektörler arası iş birliği ve elektrifikasyon, sürdürülebilir geleceğin olmazsa olmazları. Çalışmalarımızın ve müşterilerimize sağladığımız çözümlerin temelinde yatan değerler de bunlar. İş faaliyetlerimizi, örneğin üretim ve veri merkezlerindeki süreçlerin ortaya çıkardığı ısının enerji fazlasını kullanarak karbondan arındırmak bizim için doğal adımlar. İklim konusunda üstümüze düşeni yapmak ve hedeflerimize ulaşmak için elektrifikasyona ivme kazandırıyor ve yenilenebilir enerjiyi süreçlerimize dahil ediyoruz. Yapacak daha çok işimiz ve yeşil büyümenin gerçekten de mümkün olduğunu göstermeye devam edeceğiz. Danfoss, olası CO2 etkisini, ticari unsurları ve uzun vadeli fabrika izi konularını dengelemek dahil olmak üzere hedeflerine ulaşma konusunda ayrıntılı planlar üzerinde çalışıyor. Genel ilkesi “önce enerji tasarrufu” olan Danfoss, yenilenebilir kaynaklara büyük bir önem veriyor. Gücünü yenilenebilir kaynaklardan alan elektrifikasyon da Danfoss’un faaliyetlerini karbondan arındırmasına olanak verecek. Sürdürülebilirlik hem müşterilerimiz, hem gezegenimiz hem de insanlık için iyiye işarettir. Alanında lider bir işletme olarak zorlu iklim hedeflerine ulaşmanın hem kendi faaliyetlerimizi karbondan arındırmaktan hem de ekonomik büyüme ile enerji tüketimi arasındaki bağı kırıp enerji ihtiyacını azaltan çözümler sunmaktan geçtiğine inanıyoruz.”



Danfoss, faaliyetlerini Paris Anlaşması’nın en iddialı hedefi olan küresel sıcaklık artışını sanayi öncesindeki seviyenin 1,5°C üstüne düşürme hedefini benimseyen öncü şirketlerin yer aldığı küresel harekete katılıyor. Danfoss, küresel ısınmayla mücadele konusundaki kararlılığını, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi 1,5°C için İşletme Hedefleri - Tek Geleceğimiz alanı katılarak da aktarıyor.
 

Danfoss Hakkında:


Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynakla daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan teknolojiler geliştirmektedir. Altyapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümlere karşı giderek artan taleplere cevap veren Danfoss’un ürün ve hizmetleri soğutma, iklimlendirme, ısıtma, motor kontrolü ve hareketli makinelerde kullanılmaktadır. Danfoss, aynı zamanda yenilenebilir enerji ve buna ek olarak şehir ve kentsel toplumlarda bölgesel ısıtma alanlarında faaliyet göstermektedir. 1933 yılına dayanan yenilikçi teknolojisi, 100’ün üzerinde ülkede 27 bin çalışanı ve müşterileriyle Danfoss, günümüzde sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Şirket hisselerinin çoğunluğu hâlâ kurucu ailenin elinde bulunmaktadır.

Kaynak:



 

Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır