elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Almanya Yenilenebilir Enerjide Rekor Kırdı!

Almanya, yenilenebilir enerji kaynakları ile ülkenin toplam enerji ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayarak rekor kırdı. Yenilenebilir enerji alanındaki bu önemli gelişmenin detayları haberimizde.



A- A+
19.05.2017 tarihli yazı 11240 kez okunmuştur.
Almanya, kömür ve nükleer enerjiyi en aza indirerek temiz enerji kaynaklarıyla yeni bir rekora imza attı. Rüzgar, güneş, biyokütle ve hidroelektrik enerjiden sağlanan yenilenebilir enerji ülkenin toplam enerjisinin % 85'ini oluşturdu. Almanya, 2050'ye kadar fosil yakıtlardan ve nükleer enerjiden düşük karbonlu, çevreye duyarlı, güvenilir ve uygun fiyatlı bir enerjiye geçiş yapmak için hükümetin Energiewende girişimi kapsamında yenilenebilir kaynaklara büyük yatırımlar yapıyor. Yenilenebilir enerji yatırımları o kadar başarılı oldu ki üretilen enerji talebi aştığı için, pazar günü elektrik fiyatları birkaç saat boyunca negatif rakamlara düştü.
 


►İlginizi Çekebilir: Yenilenebilir Enerji Raporu | 2016

Kamu yayıncısı DeutscheWelle, 30 Nisan'da kömürle çalışan santrallerin yalnızca öğleden sonra üç-dört arasında aktif olduğunu ve 8 gigawatt'tan daha az enerji ürettiklerini bildirildi. Agora Energiewende Patrick Graichen, Avustralyalı haber sitesi Renew Economy'ye verdiği demeçte, "Almanya da kömürle çalışan enerji santrallerinin çoğu pazar günü çalışmıyordu. 2022'de tamamen ortadan kaldırılması planlanan nükleer enerji kaynakları da ciddi oranda azaltıldı " dedi. Graichen, hükümetin 2030 yılına kadar enerji alanındaki yatırımlarına devam etmesi sayesinde "pazar günü gibi günlerin tamamen normal" olacağını da sözlerine ekledi.
 


►İlginizi Çekebilir: Yenilenebilir Enerjiyi Su ile Depolama

Almanya Mayıs 2011'de, fosil yakıt enerjisini neredeyse tamamen ortadan kaldırmanın yanı sıra, 2022 yılına kadar tüm nükleer santrallerini kapatmayı planladığını açıklamıştı.

Kaynak:


newatlas
ZAFER AKGÜL ZAFER AKGÜL Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.