elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yerli Helikopter Motoru TS1400'ün Detayları Duyuruldu

Milli ve özgün hedefler doğrultusunda geliştirilen TS1400 yerli helikopter motorunun görseli Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir tarafından sosyal medya hesabında paylaşıldı. Yerli helikopter motoru ile ilgili önemli detaylar haberimizde.



A- A+
19.10.2018 tarihli yazı 7225 kez okunmuştur.
Yerli tasarım olan ve birçok projede kullanılması planlanan TS1400 kodlu helikopter motorunun detayları, Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından duyruldu. TS1400 ilk olarak ‘T625 Genel Maksat Helikopteri’ne entegre edilecek. ‘T625 Genel Maksat Helikopteri’nin seri üretime geçmesi 2021 yılında gerçekleşecek.
 
Ayrıca, TS1400 motoru ilerleyen zamanlarda geliştirilerek diğer milli üretimlerimiz olan ATAK ve HÜRKUŞ için de kullanılabilecek. 1400 shp gücünde ve tip sertifikası alınmış milli turboşaft motor, TEI TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş. tarafından tamamen yerli olarak üretildi.

Geçtiğimiz günlerde T625 Genel Maksat Helikopteri için yayınlanan raporda, motorun ana kalbini oluşturan çekirdek motorun ön prototipinin tamamlanmış olduğu ve ilk ateşlemenin başarıyla gerçekleştirildiği belirtilmişti.

 

►İlginizi Çekebilir: ANKA-Yerli Teknolojiler


 
TS1400 motorun çekirdek teknolojisi “Milli Eğitim/Savaş Uçağı – T/FX” için ihtiyaç duyulan motor için de temel oluşturacak. Daha sonra Turboşaft Motor Geliştirme Projesi kapsamında kazanılan kabiliyetlerin üzerine gerekli teknolojik eklemeler yapılarak ihtiyaç duyulan sürelerde milli uçak motorunun geliştirilmesi sağlanacaktır.

TEI tarafından geliştirilen Milli türbin motorunun, ilerleyen zamanlarda stratejik sınıftaki IHA’larımızı da uçurması beklenmektedir.

TS1400 Motorun Teknik Özellikleri       

►Deniz Seviyesi Maksimum Kalkış Gücü:1400 shp
►Tek Motor (30 saniye) Gücü :1660 mshp
►Maks.Kalkış Gücü/Ağırlık :8.54 shp/kg
► Servis Tavanı :20000 ft
► Çıkış Şaft Hızı:23000 rpm
► Ağırlık  :195 kg


Kaynak:

www.airlinehaber.com
www.millisavunma.com



Merve  SEVER Merve SEVER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.