İran petrol üretimini kısabilir
İran, petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi halinde üretimi azaltmak için yeni bir karar alınabileceğini bildirdi.
Petrol Bakanı Gulam Hüseyin Nozeri, petrol üretiminin dünya petrol piyasaları ve fiyatlarla yakından ilgili olduğunu belirtti.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), geçen hafta Viyana'daki olağanüstü toplantısında petrol üretimini günlük 1,5 milyon varil azaltma kararını hatırlatan Nozeri, ''petrol fiyatlarındaki düşüş devam ederse, OPEC istikrarı sağlamak için yeni bir karar alacak'' ifadesini kullandı.
Nozeri, OPEC'in son kararının petrol piyasalarında denge ve istikrar sağlanana kadar geçerli olduğunu kaydetti.
OPEC üyelerinin, Aralık ayında Cezayir'de yeniden bir araya geleceklerini belirten Nozeri, ihtiyaç halinde toplantının daha erken bir tarihte yapılabileceğini söyledi.
Nozeri, karar gereği İran'ın yarından itibaren petrol üretiminde, günlük 199 bin varil kısıtlamaya gideceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
-
Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
Nasıl Dönüşür | Rüzgar Enerjisi
-
Nasıl Dönüşür | Hava Kalitesi İndeksi
-
Nasıl Dönüşür | Sorumlu Üretim ve Tüketim
-
Webinar I Sigma Elektrik'ten Yeni ve Yenilikçi Ürün Portföyü Tanıtım Webinarı
-
Nasıl Dönüşür | Eko Etiket
-
Nasıl Dönüşür | Uzaktan Erişim
-
Nasıl Dönüşür | Paris Anlaşması
-
Temel Elektrik Testlerinde Sık Yapılan Hatalar ve Doğru Uygulamalar Nelerdir?
-
Advantech ile Akıllı Bağlantı Altyapıları, IT ve OT Entegrasyonunu Hızlandırıyor
-
Nasıl Dönüşür | Sorumlu Üretim ve Tüketim | Schneider Electric