elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sim Racing Pistleri Elektrikleniyor

ABB Formula E I Türkiye Dijital Şampiyonası 3. Sezon Tanıtım Yarışı 9 Eylül “Dünya Elektrikli Araç Günü’nde” start alacak.



A- A+
05.09.2023 tarihli yazı 4901 kez okunmuştur.
ABB Türkiye, Türkiye’de e-mobilite, e-mobilite alt yapısının gelişimi ve sürdürülebilirlik özelinde farkındalık yaratmak amacıyla eRacing Academy tarafından düzenlenen Dijital Formula E yarışlarına sponsorluğuna yarışların bu yılki 3. sezonunda da devam ediyor.

Dünya Elektrikli Araç Günü olan 9 Eylül tarihinde “Elektriğin Gücü Pistlerde” sloganı ile ABB Formula E Türkiye Dijital Şampiyonası’nın ilk tanıtım etabı start alacak. eRacing Academy YouTube kanalından Jason Tahincioğlu anlatımı ile canlı olarak yayımlanacak ilk tanıtım yarışında tanınmış e-sporcular rekabet edecek.

ABB Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenecek olan yarışlara, eleme yarışları sonrası 24 e-sporcu finalist olarak katılma hakkı kazanacak.



 
ABB Formula E Türkiye Dijital Şampiyonası temiz mobilitenin daha fazla benimsenmesi konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.


11 Eylül tarihinde başlayacak ve 21 Eylül tarihinde tamamlanacak eleme yarışlarına katılarak büyük ödül için yarışacak e-sporcular arasına adını yazdırmak isteyenler için başvuru linki ilerleyen günlerde ABB Türkiye ve ABB E-mobilite Türkiye sosyal mecra hesaplarından ilan edilecek.

Final yarışları 27 Eylül ve 4 Ekim tarihlerinde olmak üzere ikişer bacaklı olacak şekilde gerçekleşecek.



 
ABB Türkiye Ülke İletişim Müdürü Hakan Güney "Formula E, en hızlı büyüyen motor sporları serilerinden biri ve eRacing Academy organizasyonu eşliğinde dijital bir organizasyon olarak hayata geçmesine destek olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu platformun, e-sporcularımızın deneyimi ve tecrübelerine katkıda bulunarak yeni ve tecrübeli e-pilotların yetişmesine imkan tanıyacağına inanıyorum. Formula E'nin artan popülaritesinin böyle bir dijital platforma taşınarak devam etmesi ve bu organizasyonun 3. sezonuna başlangıç verecek olması bizler için gurur verici” dedi.


ABB, kendi emisyonlarını azaltmak amacıyla taahhütlerde bulunuyor ve bunları gerçeğe dönüştürüyor.

► 2030 yılına kadar 10 binden fazla araç bulunan filosunu elektrikli hale getirmek.
► Yüzde 100 yenilenebilir elektrik tedarik ederek kullandığı gücün yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlamak.
► Çeşitli enerji verimliliği hedefleri oluşturmak ve şirkete ait tesislerde birtakım enerji yönetim sistemleri uygulamaya devam etmek gibi.


Başkan Yardımcısı- Smart Building | Smart Power Tonay Topuz “2030 sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası olarak, öncü teknolojilerimiz ve akıllı şarj çözümlerimiz sayesinde kurumlar ile kişilerin e-mobilitenin sunduğu faydaları anlamalarına destek oluyoruz. Çevreci çözümlerimiz, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerin, kurumların elektrifikasyonun değerini keşfetmeye, daha temiz ve daha yeşil ulaşım çözümleri için neler yapılabileceğini göstermeye liderlik ediyor. Dünya genelinde iklim değişikliğiyle mücadele için elektrikli araçları ve şarj ağlarını destekleyen kamu politikaları hazırlanırken, elektrikli araç şarj altyapısına, özellikle hızlı, kullanışlı ve kullanımı kolay şarj istasyonlarına erişimi kolaylaştırma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


ABB Formula E Türkiye Dijital Şampiyonası üçüncü sezonu Jason Tahincioğlu ve bazı sürpriz konukların canlı anlatımları ve sürpriz ABB Formula E yarışçılarının röportajları ile izleyicilerine yine keyifli ve heyecanlı anlar yaşatacak.


Eleme süreci, Sanya E-Prix Pistinde Time Trial olarak yapılacak ve 10 günün sonunda en hızlı 24 pilot bu şampiyonaya katılmaya hak kazanacak. Büyük ödül için yarışacak pilotlar arasına adını yazdırmak isteyenlerin https://new.abb.com/tr/abb-formula-e linkinden turnuvaya kayıt yaptırabilecek.

ABB Formula E I Türkiye Dijital Şampiyonası boyunca onlarca aday arasından sıyrılıp finale kalmaya hak kazanan 24 yarışmacı şampiyonayı kazanmak amacıyla büyük bir mücadele verecek. Yarışlar rFactor2 sim racing (yarış simülasyonu) platformu üzerinden online gerçekleşecek ve eRacing Academy YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

ABB Formula E Türkiye Dijital Şampiyonasını kazanan şampiyon yarışçı 10 bin TL para ödülü kazanmayı hak edecek. İkinci ve üçüncü gelen yarışçılar ise 6 bin TL ve 4 bin TL’lik para ödülü kazanacaklar. Bu ödüllerin yanı sıra katılımcı her finalist yarışçı organizasyon tarafından 750 TL para ödülü ile ödüllendirilecek.


ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), daha üretken ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumun ve endüstrinin dönüşümüne enerji veren öncü bir küresel teknoloji şirketidir. Elektrifikasyon, robotik, otomasyon ve hareket portföyünü birbirine bağlayan yazılım ile ABB, performansını yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. ABB'nin başarısını 130 yıla uzanan mükemmeliyet geleneği ile bugün 100'den fazla ülkedeki yaklaşık 105.000 çalışanı sürdürüyor.


Kaynak:



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.