elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi |
Microsoft Hour of Code Etkinliği

Bilgisayar programlama üzerine insanların sahip olduğu önyargıları yıkmak, her yaştan, her eğitim düzeyindeki insanın kodlama yapabileceğini, uygulama geliştirebileceğini göstermek ve en önemlisi gelecek nesillere bilgisayar programlamayı öğretmek için bilişim dünyası devlerinin eşgüdümlü global etkinliği olan Hour of Code KTÜ’de büyük bir enerji ile gerçekleştirildi.



A- A+
21.12.2014 tarihli yazı 7518 kez okunmuştur.

Kodlama Saati nedir?


Kodlama Saati 180'den fazla ülkede gerçekleşen 10 milyonlarca öğrenciye ulaşmış küresel bir harekettir. Herkes dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir Kodlama Saati etkinliğini organize edebilir. Bir saatlik dersler 30'dan fazla dile çevrilmiştir. 4'ten 104 yaşına kadar herkes için... 

 
►İlginizi Çekebilir: Spagetti Kod Nedir?

 

Kodlama Saati Ne Zaman Gerçekleştirildi?


Herkes istediği zaman bir Kodlama Saatine ev sahipliği yapabilir, fakat kampanyanın temel amacı 8-14 Aralık 2014 tarihleri arasında Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası kutlaması olarak on milyonlarca öğrencinin Kodlama Saat’ini denemesidir. Bu, belli bir saat midir? Hayır. Kodlama Saatini hafta boyunca herhangi bir zamanda yapılabilir. (Eğer o hafta boyunca yapılamadıysa, bir önceki veya bir sonraki hafta da yapılabilir).



 

Kodlama Saatinin arkasında kimler var?


Kodlama Saati, Code.org tarafından organize edilen, halka açık, kar amacı gütmeyen, bilgisayar biliminin hayatımızdaki katkısını daha fazla okulda öğretilmesini sağlayarak arttırmaya adanmış, aynı zamanda kadınların ve azınlık ırklardan öğrencilerin de katılımını arttırmayı amaçlayan bir organizasyondur. Eşi benzeri görülmemiş bir ortaklar topluluğu Kodlama Saatini desteklemek için bir araya geldi; bu ortaklar arasında Microsoft, Apple, Amazon gibi şirketler de var.
 

KTÜ Hour of Code'da Neler Yaşandı?


10 Aralık saat 13:00 - 14:00 arasında Microsoft Hour Of Code etkinliği Microsoft Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Partneri ve aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri kulübü başkanı olan Hilal Şener tarafından Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü Halis Duman Amfisinde gerçekleştirildi. ElektrikPort’un proje partneri olduğu ve KTÜ Elektronik ve Elektronik kulübünün destek verdiği etkinlik kapsamında katılımcılara TouchDevelop ve Kodu Game Lap ta kod yazmadan nasıl oyun yapabilecekleri gösterildi. Bu uygulamalardaki temel amaç, katılımcılara programlamayı sevdirmek ve onlarda algoritma mantığını geliştirebilmekti.



 

TouchDevelop nedir? Ve neler yapıldı?


Microsoft'un yayınladığı yeni TouchDevelop web uygulaması sayesinde artık web tarayıcısı üzerinden de uygulama geliştirmek mümkün. Microsoft'un Research Blog'da resmen duyurduğu TouchDevelop web uygulaması, daha önceden Windows Phone için sunulan TouchDevelop App'ın bir devamı niteliğinde. TouchDevelop web uygulamasını kullanabilmek için öncelikle Windows Live, Facebook veya Google hesabınızla oturum açmanız gerekiyor. Bunun ardından geliştirme araçlarını nasıl kullanacağınızı gösteren eğitim videolarını izleyerek işe başlayabiliyorsunuz. TouchDevelop web uygulaması, dokunmatik ekranlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, ancak fare ve klavyeyle PC'nizden kullanmanız da mümkün. Karadeniz Teknik Üniversitesindeki Etkinlikte TouchDevelop ile katılımcılara Jetpack Jumper oyunu gösterildi. Jetpack Jumper hatalı bir oyundu ve nasıl düzeltebileceği konusunda bilgiler verildi.

 
İlginizi Çekebilir: Herkes Kod Yazabilir | The Hour of Code

 

Peki, Kodu Game Lap Nedir?


Kodu Game Lab Microsoft tarafından geliştirilmiş, basit görsel programlama diliyle ‘oyun’ geliştirebilen, kullanıcıların oyun oynayabildikleri ve yaptıkları oyunları arkadaşlarıyla paylaşabildikleri bir yazılımdır. Kodu Game Lab oyun oynayarak, oyun programlamaya imkan sunar. Hem de hiçbir programlama dili bilmenize gerek olmadan! Yani tam anlamıyla Gamification’ın son noktası sayılabilecek bir yazılımdır. Yazılımın internet sitesine buradan erişebilir ve bilgisayarınıza tamamen ücretsiz olarak kurabilir. Gelin biz de Kodu Game’in öne çıkan bazı özelliklerini keşfedelim. Oyunda kullanılan dil çok daha basit bir şekilde komut sistemine dayalı sözel bir dildir. Oyunda Türkçe dil seçeneği de mevcuttur. Kişisel bilgisayarlara bedava olarak indirebilir ve programlanabilir. Söz konusu etkinlikte kodu Game Lab ta oyunlar oluşturulup katılımcılara kendi oyunlarını oluşturma imkanı verildi. Bu esnada ortaya renkli görüntüler çıktı. Katılımcılar Açık akademideki Kodu eğitimlerine yönlendirildi. Microsoft Hour Of Code KTÜ Kanuni Kampüsü ayağı da böylece tamamlamış olundu.

Gizem Yağmur Kılıç Gizem Yağmur Kılıç Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.