elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tüm Şifrelerinizi Gözünüzde Saklayın |
EyeLock

Onlarca yüzlerce uygulama, web sitesi ve onlarca şifre. Güvenlik sebebiyle her uygulama ya da web sitesi için ayrı şifre kullanmamız gerekiyor. Kullandığımız şifreleri hatırlamak ise her geçen gün zorlaşıyor. Peki aklınızda hiçbir şifre tutmak zorunda kalmadan tüm hesaplarınıza gözünüzle erişmek nasıl olurdu? EyeLock ile tüm şifrelerinizi gözünüzde saklayabileceksiniz. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
10.02.2014 tarihli yazı 8896 kez okunmuştur.
Facebook, Twitter , Skype, Instagram, online bankacılık hesapları  ve daha onlarcası. Her birine ayrı şifre ve her giriş yapma sırasında aynı sorun; “Şifrem neydi?”. Bu sorun hepimizin başına geliyor. Bununla birlikte kullandığımız şifrelerin ne kadar güvenli olduğu konusunda da ciddi şüpheler var.  Amerika kökenli EyeLock firması bu iki soruna çözüm bulmak için şu ana dek sadece filmlerde görebildiğimiz göz tarama teknolojisini kişisel bilgisayarlarda kullanılabilecek boyutlara indirdi.
 

 
Mouse boyutlarındaki cihaz bilgisayara USB portundan bağlanarak iris tabakasını tarıyor ve kullanıcının kimliğini belirliyor. EyeLock iris tabakasının 240 ayrı noktasından aldığı görüntülerle 2048 bitlik bir imza oluşturuyor. Bunun için tek yapmanız gereken EyeLock ‘u yüzünüze doğru tutup doğrudan ortasındaki noktaya bakmak.

Bu cihaz şifrelerinizi saklamak için en güvenli yöntem. Fotoğraftan ya da video kaydından gösterilecek bir iris işe yaramıyor. Ayrıca hali hazırda kişisel bilgisayarlarda ve akıllı telefonlarda kullanılan parmak izi tarama yöntemine göre milyonlarca kat daha güvenli. Yanılma payı ses ile tanıma uygulamalarında 1/500 , yüz tanıma teknolojisinde 1/1000 ve Apple ’ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu Touch ID  1/50000 iken bu oran göz tanıma teknolojisinde ise 1/1,5 milyon ‘a kadar çıkıyor. Güvenlik için İki gözünüzüde kullanmak isterseniz binlerce kez daha güvenli hale geliyor.
 

 
EyeLock şirketi kurulduğu 2006 yılından bu yana göz tarama teknolojisi üzerinde çalışıyor. Windows 7, Windows 8, Mac OS ve Chrome OS ile uyumlu olacağı tahmin edilen cihaz 2014 yılı içerisinde piyasaya çıkacak. Fakat cihazın fiyatı henüz belli değil.

 
Kaynak:

►EyeLock


 
Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.