elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB, OptiFact''i Piyasaya Sürdü

ABB Robotik, fabrika verilerinin tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için veri toplama, görselleştirme ve analizi kolaylaştıran yeni modüler OptiFact™ yazılım platformunu piyasaya sürdü.



A- A+
18.10.2023 tarihli yazı 5619 kez okunmuştur.
ABB Robotik, otomatik üretim tesislerinde veri toplama, görselleştirme ve analizi kolaylaştıran yeni modüler OptiFact™ yazılım platformunu piyasaya sürdü. Platform, kullanıcıların ABB robotları dahil yüzlerce fabrika cihazından veri toplamasına, yönetmesine ve analiz etmesine, çevrim süresi ve genel ekipman verimliliği (OEE) gibi temel performans göstergelerini belirleyebilmesine olanak tanıyor. OptiFact, teşhis ve karar vermeyi hızlandırarak üretim hattının çalışma süresini daha az mühendislik çalışmasıyla artırırken, üretimin müşteri talebini karşılamasına imkan sağlıyor.

 
OptiFact, verileri yüzlerce fabrika cihazından merkezi olarak toplayarak, yöneterek ve analiz ederek %25'e kadar zaman tasarrufu sağlıyor.


ABB Robotik Başkanı Marc Segura, "Şirketler, değişen tüketici davranışları ve uzun vadeli küresel vasıflı işgücü kıtlığı karşısında operasyonlarının esnekliğini, verimliliğini ve sürdürülebilirliğini artırmaya çalışırken, sektörler genelinde üretimin dijitalleşmesinde çarpıcı bir artış görüyoruz. ABB Robotik olarak, günümüzün hızla değişen pazarında işletmelerin büyümelerini hızlandırabilmeleri için ihtiyaç duyduğu yazılım ürünleriyle bu değişime imkan sağlıyoruz." dedi.


Dijitalleşme, sürdürülebilir üretimin hızlanması ve pandemi, otomasyon çözümlerine olan talebin artmasına katkıda bulundu. Uluslararası Robotik Federasyonu'na (IFR) göre, dünya çapında satılan robotların sayısı son on yılda neredeyse üç katına çıktı. Otomasyona olan bağımlılığın artması, üretim ortamlarının giderek daha karmaşık hale gelmesine yol açarak, tesis yöneticilerinin otomasyonun bir yan ürünü olarak toplanan verileri toplamasına ve bunlardan faydalanmasına olanak tanıyan araçlara olan talebi artırdı.


İlginizi Çekebilir: Robotik Otomayonda 2023 Trendleri

 

Hayal edin, gerçekleştirin, yükseltin


OptiFact, ABB'nin her boyuttaki işletmenin dijital olarak etkinleştirilmiş yeni süreçleri hayal etmesine, bunları fabrika ortamında gerçekleştirmesine ve verimlilik ile esnekliği artırabilmesi için üretimi basitleştirerek operasyonları iyileştirmesine yardımcı olan kapsamlı lider dijital çözümler paketine katkıda bulunuyor. OptiFact ile fabrika operatörleri üretim hatalarının temel nedenini belirleyebiliyor, programda ayarlamalar yapıyor ve iyileştirilmiş bir robotik çözüm geliştirmek için ABB'nin RobotStudio Cloud'unu kullanabiliyor.



 
ABB Robotik'in mevcut dijital çözüm paketini tamamlayan yeni platform, fabrika operatörlerinin üretim çalışma süresini %20'ye kadar artırabilmesine yardımcı oluyor.


RobotStudio®'nun masaüstü, bulut ve AR görüntüleyici çözümleri, kullanıcıların ABB endüstriyel robotlarının yeni kurulumlarını kolayca planlayıp hayal etmelerine veya mevcut robotları yeni üretim görevlerine uyarlayabilmelerine yardımcı oluyor. Otomatik Patika Planlama gibi yenilikçi özellikleri, robotların en verimli patikaları belirlemesine ve mevcut engellerle çarpışmayı önleyebilmesine olanak tanıyor. Robotun dijital ikizi ile gerçek dünyadaki konuşlandırılması arasında yüzde 99 doğrulukla gerçek bir "ne görüyorsan onu elde edersin" kullanıcı deneyimini sunan RobotStudio, tasarım ve devreye alma süresini yüzde 50'ye kadar hızlandırıyor.

ABB'nin Öğe Seçicisi gibi uygulamaya özel yapay zeka destekli yazılım teknolojileri, robotik kurulumların gelişmiş performans, güvenlik ve kaliteyle gerçekleştirilmesini kolaylaştıran katma değerli özellikler sunuyor. Sınıfının en iyisi hareket kontrolü, tutma ve yerleştirme işlemlerinin güç gereksinimlerini yüzde 17'ye kadar azaltarak görevleri yüzde 13 oranında hızlandıryor. VSLAM teknolojisi (eşzamanlı görüntü işleme ile yerelleştirme ve haritalama), dinamik iç mekan ortamlarında doğru iç mekan navigasyonu için yapay zekadan yararlanıyor.
 

Çoklu üretim ortamlarında performans


OptiFact, üretim süreci çevrim sürelerini ve diğer önemli performans göstergelerini toplayıp analiz ettiği, fabrika operasyonlarına yönelik benzersiz görünürlük sağlayan ve uzmanların zamanından yüzde 25'e kadar tasarruf sağlayan, yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş bir otomotiv üretim ortamı da dahil olmak üzere çeşitli üretim tesislerine kurulmuştur. Sonuç olarak müşteri, operasyonlarına 580'den fazla robot kurulumunu da ekledi.


Pilot projeler, OptiFact'ın kullanım kolaylığını, karar alma sürecini hızlandırma ve operasyonları optimize etme yeteneğini doğruluyor.

Platform aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmeler için de değerini kanıtladı. Ek bir pilot uygulama, platformun 20'ye kadar robot içeren üretim hatlarındaki üretim darboğazlarını belirleme becerisini gösterdi. Müşterinin dijital ekibi, ilk temastan son teslimata kadar sadece iki ay içinde OptiFact'ı üretim ortamına entegre etti. OptiFact, devreye alındıktan sonra veri toplamayı, çevrim süresi ve Programlanabilir Mantık Denetleyicisi (PLC) alarmları gibi temel performans göstergelerinin görselleştirilmesini basitleştirdi. Tesis, OptiFact kullanılarak tespit edilen operasyonel verimsizlikleri gidererek üretim süresini yüzde 20'ye kadar da artırdı.

Altı ay ücretsiz erişim ABB, 20 kazananın, platformu test etmek, veri toplamak, ekipmanı izlemek ve üretim verimliliğini artırmak için müşteri desteğine erişim de dahil olmak üzere altı ay boyunca OptiFact'e ücretsiz erişim elde edeceği halka açık bir ön izleme yarışması düzenliyor.

Daha fazla bilgi için tıklayın https://new.abb.com/products/robotics/campaigns/optifact-competition

ABB'nin dijital çözüm paketinin otomatik işletmeleri nasıl hızlandırabileceğini öğrenmek için OptiFact'in avantajlarını sizde keşfedin. https://new.abb.com/products/robotics/software-and-digital/optifact.

► İlginizi ÇekebilirACS380 | Vinç Uygulamaları
 

Kaynak:



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.