elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB, IRB 1090'ın Lansmanıyla Eğitim İçeriğini Genişletiyor

ABB yeni IRB 1090 robotu, öğrencilere gelecekteki işler için beceriler kazandırmak üzere tasarlandı.



A- A+
06.10.2023 tarihli yazı 5487 kez okunmuştur.
ABB Robotik, IRB 1090'ın piyasaya sürülmesiyle eğitim içeriğini genişletiyor. Dünya çapında tanınan eğitim enstitüsü STEM.org tarafından onaylanan 1090 endüstriyel eğitim robotu, öğrencilere beceri kazandırmak ve onlara istihdam sağlamada rekabetçi avantaj sağlamak için tasarlandı. Yeni eğitim robotu, ABB'nin ek endüstriyel robotlarının yanı sıra eğitim paketleri, yeni nesil kontrolör üniteleri, pazar lideri programlama ve simülasyon yazılımlarını içeren daha geniş eğitim içeriğinin önemli bir parçasını oluşturuyor.



ABB Robotik Endüstriler İş Kolu Genel Müdürü Craig McDonnell şunları söyledi: "ABB'nin 2.301 eğitim profesyoneliyle yaptığı 2023 küresel anket sonucunda, yüzde 80'in robotların ve otomasyonun önümüzdeki on yıl içinde istihdamın geleceğini şekillendireceğine inanıyor. Ancak dört eğitim kurumundan yalnızca biri şu anda öğretim programlarında robot kullanıyor. Dünyanın en geniş ürün portföyüne sahip endüstriyel robot üreticisi olarak, robotları herkesin kullanımına sunma konusunda üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız ve IRB 1090 eğitim robotu bu taahhüdün önemli bir parçasını oluşturarak eğitim alanında endüstriyel robotlara yönelik artan talebi karşılamamızı sağlıyor.”



ABB'nin IRB 1090 robotu, 580 mm'lik bir erişim ve 3,5 kg'lık bir taşıma kapasitesi sunuyor ve önceki modele kıyasla yüzde on daha küçük ayak izi ve yüzde 20 daha az ağırlıkla birleştiğinde, bir tesiste kolayca taşıma, kurulum ve yerleştirme olanağı sağlıyor. ABB'nin OmniCoreTM E10 ultra ince kontrol ünitesiyle birleştirilen eğitim robotu, öğrencilerin hareket kontrolü, TrueMove, QuickMove, Harici Yönlendirmeli Hareket ve enerji tasarruflu güç şebekesi geri bildirim çözümleri dahil olmak üzere en son robotik gelişmeler konusunda becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyan artan fonksiyonellikler getiriyor.



Robotu ve kontrol ünitesi kullanan öğrenciler ayrıca robotik otomasyonun farklı sektörler ve uygulamalarda nasıl uygulanabileceğini de öğrenecekler. Eğitim kurumları, robot satıcıları ve sistem entegratörleri montaj, malzeme taşıma, ark kaynağı ve mastikleme gibi çeşitli uygulama hücrelerini tasarlayabilir ve özelleştirebilir. Bu, belirli gereksinimleri karşılamak için görüntü işleme kameraları, tutucular, çalışma parçaları, kaideler ve hareketli arabalar gibi farklı aksesuarları içerebilir.

 
İlginizi Çekebilir: Robotik Otomayonda 2023 Trendleri
 


ABB'nin robotları herkesin kullanımına sunma taahhüdünün bir parçası olarak, IRB 1090 robotunun satın alınması durumunda 100 ücretsiz RobotStudio® premium lisansı temin ediliyor. RobotStudio®, öğrencilerin fiziksel bir robot satın almadan önce bile robot programlamanın temellerini öğrenmek için kullanabileceği sanal bir araç.



ABB, öğrencilerin robot programlamanın temellerini öğrenmelerine yardımcı olmak için 40'tan fazla ülkedeki eğitim kurumlarıyla birlikte çalışıyor ve her yıl dünya çapındaki okullardan, kolejlerden ve üniversitelerden 30 bin'den fazla öğrenciye eğitim veriyor.

Daha fazla bilgi için IRB 1090 eğitim robotu ve eğitimde robotik web sayfalarımızı ziyaret edin.



ABB daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji lideridir. Şirketin çözümleri, üretim, hareket, enerjilendirme ve işletimi optimize etmek üzere mühendislik bilgisini ve yazılımı birbirine bağlar. 130 yılı aşkın mükemmellik üzerine inşa edilen ABB'nin ~105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran inovasyonları üretmeye devam ediyor. www.abb.com

ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, değer katan yazılımımız tarafından tasarlanan ve yönetilen robotlar, Otonom Mobil Robotlar ve makine otomasyon çözümlerini kapsayan kapsamlı ve entegre bir portföye sahip tek şirkettir. Otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar her büyüklükteki ve sektördeki şirketin daha dirençli, esnek ve verimli olmasına yardımcı oluyoruz. ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, müşterileri geleceğin bağlantılı ve işbirliğine dayalı fabrikasına geçişte destekler. İş alanı, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 11.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. go.abb/robotics

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.